UÖMO öğrencilerinin işiği Hanuka`yi aydinlatt

Bu yıl, Ulus Özel Musevi Okulu ilköğretim ve lise öğrencileri 15 Aralık Cuma Günü Hahambaşı Rav İsak Haleva`nın da katıldığı çoşkulu bir törenle Işıklar Bayramı Hanuka`nın gelişini kutladı. Hanuka Bayramı`nın öğretilerini, mesajlarını neşe ve çoşku içinde anlatan öğrencilerden ço

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Bunun için çok çalışın ve kendi ışığınızı yaratarak hanukanın mumları gibi dünyayı aydınlatın” mesajını verdi. Törende farklı ülkelerdeki hanuka kutlamalarını barkovizyondan izleyen öğrenciler,  öğretmeleri Yosi Haleva ve İzak Peres’in Hanuka Bayramı’nda yenilen sufkaniyot tarifini verdikleri küçük skeçle kahkahalara boğuldular. Tören, UÖMO Orkestrasının çaldığı, Betsi Krespi’nin piyanosuyla eşlik ettiği, Vedat Levi ve Riket Salzburg’un seslendirdiği Hanuka şarkılarıyla devam etti. Hanuka Bayramı’nın hikayesini mini bir tiyatro ile anlatan lise öğrencileri Amram Oditoryumu’ndaki konuklar ve öğrenciler tarafından uzun süre alkışlandı. Rav Nafi Haleva’nın “Hanukayı kutladığımız günler senenin en kısa günlerini yaşadığımız bir döneme denk düşer. Hanukanın ışığı günlerin yeniden uzayacağının, ışığın yeniden parlayacağını haber verir bizlere. İçinizdeki ışığı, hanuka mumlarının ışığı ile birleştirin ki dünyamız aydınlansın” mesajı ile tören sona erdi.
Gelenekselleşen ve mezunların yoğun katılımıyla 19 Aralık Salı gecesi gerçekleşen “3. Mezunlarla Hanuka Kutlaması”da UÖMO’da ayrı bir coşku yarattı.