İtalya`nin en iyisi Prandelli

18 Eylül 1918 yılında Viyana`da bir Yahudi ailenin kızı olarak dünyaya gelen Judith Deutsch otuzlu yıllarda Avusturya`da yüzme branşına damgasını vurmuştu. 1934-1936 döneminde formunun zirvesinde olan Deutsch, bu süreçte 100m, 200m ve 400m`de üç sene süt üste Avusturya Şampiyonu olmayı başarmıştı. 1935 yılında da Avusturya`

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Fiorentina'nın çalıştırıcısı Cesare Prandelli İtalya'da yılın teknik direktörü seçildi

Prandelli, ülkedeki teknik direktörlerin oylarıyla belirlenen 'Altın Yedek Bankı' ödülünün bu yılki sahibi oldu.
Seria A'da iki kez şampiyonluğa ulaşan Fiorentina, geçtiğimiz sezon Prandelli yönetiminde eski günlerini hatırlatan bir performans çizerek ligi dördüncü sırada bitirdi ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını kazandı.
Cesare Prandelli yılın en iyi teknik direktörü seçilirken, İtalya'yı dünya şampiyonu yapan Marcello Lippi ve ekibi özel bir ödülle onurlandırıldı.
49 yaşındaki Prandelli 1997 񮖞 sezonunda Lecce'yi çalıştırdı, Venezia ve Parma'da görev yaptıktan sonra geçtiğimiz yıl temmuz ayında Fiorentina'nın başına geçti.
2004 - 05 sezonunda Serie B'ye düşmekten son anda kurtulan Floransa ekibi Prandelli'nin gelişiyle çıkışa geçti ve ligi dördüncü sırada tamamladı. Şike skandalına karıştığı için dördüncülüğü geçersiz sayılan ve Şampiyonlar Ligi'ne katılamayan Fiorentina bu sezona eksi 15 puanla başlamasına rağmen 15 haftası geride kalan 20 takımlı Seria A'da 16'ncı sırada bulunuyor.