İsrail`in nükleer silaha sahip olduğu iddiasi

Nelly BAROKASTürkiyeli bir Holokost eğitimcisiTürkiye doğumlu İsaak Behar, tüm ailesini Holokost`ta yitirmesine rağmen savaş sonrası yaşadığı Almanya`da kalmayı tercih etti. Almanya`nın en ünlü Holokost eğitimcisi olan Behar, neo-Nazilerden tehditler alıyor

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

                                               12/12/2006

Pazartesi günü Almanya ziyareti sırasında ülkede yayınlanan televizyon kanalı Sat1’e konuşan Olmert, “İsrail demokratik bir ülke ve şimdiye kadar kimseyi tehdit etmedi. Yapmak istediğimiz tek şey terörsüz yaşamak; fakat biz kimseyi imha etmekle tehdit etmiyoruz. İran ise açıkça İsrail’in haritadan silinmesi gerektiğini belirtti” açıklamasını yaptı. Olmert İran’ın nükleer silaha sahip olma isteğinin ABD, Fransa, İsrail ve Rusya ülkelerininki kadar olamayacağını dile getirdi.

Bu açıklamanın ardından basın Olmert’in İsrail’in de nükleer silah geliştirdiğini ima ettiğini iddia etti. İsrail Başbakanlığı yetkilileri ise Olmert’in açıklamalarının bu şekilde yorumlanmaması gerektiğini kaydetti.

Bunun yanı sıra ABD Savunma Bakanı Robert Gates de geçtiğimiz hafta düzenlenen senato toplantısında İsrail’in nükleer silahlara sahip olduğunu iddia etmişti.