Ortega futbolu birakti

Williams ve BMW ayrılma kararlarını açıkladıkları zaman akıllarda bir çok düşünce oluştu. Bunların en başlıcaları ise gerçekten yıllar boyunca birçok başarıya imza atmış bu beraberliğin bozulmasının iki tarafa da yaramayacağı idi. Fakat BMW bu düşüncelerin haklı ve haksız tarafları olduğunu gösterd

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Fenerbahçe'nin ve Arjantin Milli Takımı’nın eski futbolcusu Ariel Ortega futbolu bıraktı. Ekim ayı içinde yaşadığı alkol problemi nedeniyle tedavi göreceği açıklanan 32 yaşındaki futbolcu, kariyerine son noktayı koyma kararı aldı.
Ülkesinde River Plate formasıyla üne kavuştuktan sonra Maradona'nın veliahtı olarak gösterilen Ortega, Avrupa'da formasını giydiği Valencia, Sampdoria, Parma gibi kulüplerde başarılı olamamıştı.
Ülkesine döndükten sonra 2002'de bu kez şansını Fenerbahçe'de deneyen "küçük eşek" lakaplı futbolcu sarı-lacivertli kulübü terk etmiş ve FIFA tarafından 9 buçuk milyon Euro ödemeye mahkum edilmişti. Dava sonrası 18 ay futboldan uzak kalan Ortega, önce Newells Old Boys, sonra da yetiştiği kulüp River Plate de oynamıştı. 3 Dünya Kupası’na katılan Ortega, Arjantin Milli Takımı formasını da 89 kez giymişti.