Beslenme uzmani Ender Saraç UÖMO`daydi

Aramızdan birini, Viktor Kuzu`yu askere uğurladık. Biz her zaman Şalom gazetesinde bir aile gibi olduğumuzu söyleriz. O gecede yaşananlar ise bunun bir ispatı oldu diyebiliriz. Bizler okurlarımızla heyecanlarımızı mutluluklarımızı üzüntülerimizi paylaşmayı seviyoruz. İşte Şalom ekibinin Viktor Kuzu`ya hazırladığı anlamlı gecenin deta

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Doğal ve sağlıklı beslenme konusunda Türkiye’nin  önde gelen uzmanlarından biri olan Dr. Ender Saraç 29 Kasım Çarşamba günü Ulus Özle Musevi Okulları velileri, ilköğretim ve lise öğrencileri ile Amram Oditoryumu’nda buluştu.
Sağlıklı ve dengeli beslenme üzerine yapılan söyleşide Saraç, özellikle içinde bulunduğumuz modern çağ şartları altında “sağlıklı beslenmenin ve sağlıklı bir bedene” sahip olmanın kişinin özel ve sosyal hayatındaki  önemini vurguladı. Konuşmasında, öncelikle insan bedeninin özel bir oluşum olduğunu ve ona özen gösterilmesi gerektiğini anlatan  Saraç, sağlıklı, sportif, iç ve dış organları çok iyi çalışan,  bir bedene sahip olan kişinin daha uzun ömürlü olacağını ve bunun bireyin ruh sağlığına da destek vereceğini belirtti.
Sağlıksız ve dengesiz beslenmenin bir çok hastalığa yol açtığını anlatan Saraç ,öğrencilere genç yaşta bedenlerini tüketecek besinlerden uzak durmalarını öğütleyerek, hastalıklardan uzak sağlıklı bir beden için lezzet ağırlıklı beslenmeden vazgeçmeleri gerektiğini anlattı. Söyleşinin sonunda tüm öğrencilere  bir mum hediye eden Saraç onlardan  bu mumu sağlıklı bir bedene sahip olmaları ve dünyadan barışın sevginin hiç kaybolmaması adına yakmalarını istedi.