En büyük asker bizim asker

Aramızdan birini, Viktor Kuzu`yu askere uğurladık. Biz her zaman Şalom gazetesinde bir aile gibi olduğumuzu söyleriz. O gecede yaşananlar ise bunun bir ispatı oldu diyebiliriz. Bizler okurlarımızla heyecanlarımızı mutluluklarımızı üzüntülerimizi paylaşmayı seviyoruz. İşte Şalom ekibinin Viktor Kuzu`ya hazırladığı anlamlı gecenin deta

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Askerlik her Türk erkeği için hayatında önemli yer tutan bir tecrübedir. Askerlik anıları ise anlatıla anlatıla bitmez bir maceradır. Aileler ve dostlar yakınlarını askere yollarken  onlar için endişe duyarlarsa da, çocuklarını yüreklendirip askerliğinin rahat geçmesi için ihtiyacı olabilecek her şeyi hazırlar ve gerekli tavsiyeleri sıralarlar.
Askere gitmeden önce, küçük bir parti hazırlamak adetten sayılır. Özellikle de askere gidecek kişi, Şalom ailesinin, pes etmeyen yapısı ve yaratıcı fikirleriyle gazetenin çok daha iyi bir duruma gelmesi için büyük uğraşlar vermiş Viktor Kuzu’su ise, ona hoş bir sürpriz hazırlamak kaçınılmazdır. Ester Yannier tarafından büyük bir heyecanla organize edilen gecede ‘hafta içi annelerinin’ yardımları da bir o kadar çok oldu. Bu partide her türlü ayrıntıyı düşündüler. Tabi ki böyle bir askere uğurlama partisini en eğlenceli kılan, askere gidecek kişinin tüm yapılanlardan habersiz olmasıdır. Bu nedenle tezgah için, Viktor Kuzu’nun yaklaşık 9 senedir, hiç aksatmadan gazeteye geldiği ve dış haberlerin toplantı günü olan pazartesi akşamı seçildi. Parti saat 20:00’de başlayacaktı. Başta dış haberler olmak üzere, tüm Şalom Ailesi’nin üyelerinin teker teker gelmesiyle birlikte Viktor başına gelecekleri yavaş yavaş anlamaya başladı.
Şalom’un üst katı partinin amacına uygun olarak çok önceden balonlar ve Türk bayrakları ile süslenmişti. Çeşitli süslerle renklendirilen ortamda şarap ve peynir servisi de hazırdı. Yandaki fotoğraflardan da  anlayacağınız gibi “Asker hatırası” için fotoğraf çektirmek isteyenler için özel bir köşe bile hazırlanmıştı.
Üst kata geçilmesinin ardından, “Asker hatırası” fotoğrafları sıra ile çekilmeye başlandı. Tam konuklar sıkı bir sohbette dalmıştı ki, gecenin esas sürprizi başladı. Şalom Gazetesi Viktor’a askere gitmeden önce “cemaat geleneğine” uygun olarak bir plaket verdi. Viktor’a Şalom’a katkılarından dolayı teşekkür içeren Tilda Levi ve Yakup Barokas’ın takdim ettiği bu karton plaket, herkesin duygulanarak tebessüm etmesine yol açtı. Derken Ester’in elinde tuttuğu torbadan, Viktor’un askerde gereksinim duyabileceği hediyelerini birer birer vermeye başladık. Ester’in özenle paketlediği yeşil paketler farklı kişiler tarafından, bir bir Viktor’a verilmeye başlandı. Hediyeler esprilerle birleşince, parti oldukça keyifli bir hal aldı. Bir askerin en fazla ihtiyacı olacağı tüm malzemeler birer birer sıralandı: Traş bıçağı, traş losyonu, diş macunu ve fırçası, kese, deodorant, ayakkabı boyacı, ayakkabı cilası, onu nöbet tutacağı uzun gecelerde koruyacak yünden kar maskesi, dudak kremi, yeşil t-shirt don takım, hamam terlikleri, boyuna asılan küçük bir çanta, makyaj çantası, dua kitabı, bayramları atlamaması için takvim, vesaire, vesaire…
Komik olan tüm alınanları Viktor’un üstene giymesi ve artık hediyeleri eli açık bekler hale gelmesiydi. Hediyeler verildikten sonra, kocaman bir pasta kestik. Tatlı tatlı gitsin, dönsün diye… Viktor yaptığı teşekkür konuşmasında ne kadar duygulandığı ve bu parti sayesinde moralinin oldukça yükseldiği, bu aldığı moralle askere gitmeye tamamen hazır olduğu söyledi.
Merak etme Viktor, döndüğünde her şey eskisi gibi olacak, tek fark sen askerlik anılarını anlatıyor olacaksın. Bizler de seni bıkmadan dinleyeceğiz, söz.
Hayırlı teskereler…
O geceki tüm heyecanımızı sizlerle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Fotoğrafları çeken Gila Erbeş’e ve o gece bu heyecanımızı paylaşan Şalom’un gizli kahramanlarına bizlerle birlikte oldukları için sonsuz teşekkürler. Sizi o gecenin fotoğraflarıyla baş başa bırakıyoruz.