Or-Ahayim`de bebek sesleri…

Or-Ahayim Hastanesi Doğum Kliniği Hahambaşımız İzak Haleva`nın duaları ve Türk Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya`nın katılımıyla hizmete girdi. Şimdi heyecanla ilk doğum bekleniyor…Ester YANNİER

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Bugünlerde farkedilir bir telaş var Or-Ahayim Hastanesi’nde. Şimdiye kadar pek rastlanmayan tipte ayıcıklı ve filli perdelerin, pembe renkli minik batttaniyelerin mutlu bir telaş içinde taşınmakta olduğunu görenler, çok yakında koridorlarda yeni doğan bebeklerin ağlama seslerinin çınlanacağını da anlayabiliyorlar. Evet, bundan böyle hayata gözlerini Or-Ahayim’de açan bebekler göreceğiz çok yakında.İsmi  “Hayata Işığı” anlamına gelen bir hastanede ilk ışığı hissetmek her bebeğe nasip olacak bir şey değil. Hele bir de düşünün ki heyecanla onları şevkatle kucaklamayı ve sevmeyi bekleyen Pembe Meleklerin arasına doğmak
Dünyaya gelişler her zaman neşe kaynağıdır, aileye kan bağı veya yakınlığı olmayanları bile heyecanlandıran ve gözlerini yaşartan. Sabırsızlıkla beklenen misafiri nihayet kollarına alan anne ,bu tabloyu gururla seyreden baba görüntülerini bir an evvel hastanede görmeyi arzu eden yöneticilerden,  Pembe Meleklerine, hademesinden, Başhekimine Or-Ahayim ailesinin gözlerinde farklı bir ışık görmek mümkün bugünlerde.Yanlız onlarda mı ? Her vesileyle hastanemizde bir doğum kliniği olmasını arzu ettiğini vurgulayan Hahambaşımız başka bir neşe ve umut doluydu açılış günü. Her vesile ile hastaneyi ve hastaları ziyaret eden Rav İzak Haleva  ve eşinin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Hahambaşı açılış günü duygularını şu sözleriyle dile getirdi: “Bugün hastanemizde uzun zamandır bizzat çok arzu ettiğim doğum kliniğini hayata geçirmekten çok mutluyum. Şimdiye kadar hastalarınızın sancılı seslerine kulak veren bu koridorlar,çok yakında dünyaya gelen çocuklarımızın bağrışmalarıyla neşelenecek. Dilerim,en kısa zamanda temin edilecek bir deniz ambulansı ile, güzel İstanbul’umuzda denize kıyısı olan çok az hastaneden biri olan Or-Ahayim’e şifa arayanlar ve doğum yapacak hanımlarımız en kısa sürede ulaşırlar ve sağlıklarına kavuşurlar.”
Doğum Kliniği’ni sade bir törenle açtıklarını belirten Or-Ahayim Hastanesi Vakfı Başkanı Jojo İllel de Hahambaşı Rav İsak Haleva ve Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya’ya her vesile ile hastaneye verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Attıkları adımların güzel sonuçlarını gördükçe yönetim olarak daha somut daha ileri adımlar atmak için ilham aldıklarını belirten Jojo İllel, Başhekim’in masasında daha bir çok yeni projenin sırasını beklediğini ve kısa zamanda bunların hayata geçirileceğini dile getirdi.
Törene katılan Türk Musevi Cemaati Başkanı Ovadya da son günlerde hastanedeki gelişmeleri gördükçe mutlu olduğunu ve daha nice güzel günler,  açılışlar görmek için her zaman hastanede bulunmaktan onur duyacağını ifade etti.
Açılış törenine katılan Kurumlar Başkanı David Sivi ise kısa zamanda cemaat üyelerimizin de bu hastanede doğumlarına tanık olacağımıza inandığını belirtti. Or-Ahayim’de dünyaya gelecek ilk misafirin sinyali sayılabilecek açılışın ardından şimdi herkes heyecanla ilk bebeği ne zaman görebileceğiz telaşına düştü.   Dileriz hayata gözlerini “Hayat Işığı”nda açan bir sürü  sağlıklı, kısmetli ve uzun ömürlü bebeğimiz olur.