BUNLARI DUYDUNUZ MU?

Suzi Apalaçi DAYANYılsonuna yaklaşırken, gerek 15 - 16 Aralık tarihinde yapılacak olan AB liderleri zirvesinin yaklaşması, gerekse yabancı yatırımcılar için bilanço döneminin sonuna geliniyor olması nedeniyle finansal piyasalar dalgalı bir seyiz izliyor

Ekonomi
9 Ocak 2008 Çarşamba

Betül BİLMEN

• Bluetooth Special Interest Group (SIG), Mobicom Türkiye ve Jabra Türkiye’nin desteğiyle geçtiğimiz gün düzenlenen toplantıda Bluetooth SIG Temsilcisi Danny Devriendt, “2005 sonunda 500 milyondan fazla ürünü kapsayan Bluetooth cihazlarının kurulum bazının, 2006 yılı sonunda 1 milyarı aşacağını tahmin ettiklerini söyledi. Teknolojinin en hızlı büyüyecek alanları olarak da otomotiv, bilgisayar, oyun konsolları, kamera, yazıcı, MP3 ve medikal olduğunu belirtti.

• Management Centre Türkiye ve Eventus tarafından düzenlenecek olan 7. Pazarlama Zirvesi 7NJ Aralık 2006’da İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Teması “Yenilikçinin büyüme rehberi” olarak belirlenen zirveye katılacak dünyaca ünlü konuşmacılar arasında strateji ve pazarlama uzmanı Peter Fisk, dünyadaki tüm trendleri bilen “trendwatching.com” sitesinin kurucusu Reinier Evers ve ‘evrimsel ve devrimsel fikirlerin yaratıcısı’ olarak tanınan, ‘yenilik danışmanlığı’ şirketi Innovaro’nun direktörü Dr. Tim Jones yer alacak. Zirvede; iş, sanat ve danışmanlık sektörlerinden konuşmacılar, kendi sektörlerinden örnekler verip yenilikçilik konusunda kavramların nasıl uygulamaya konulabileceği konusunu ele alacaklar.

• Deloitte & Touche USA LLP’nin yaptığı bir araştırmaya göre online alışverişteki memnuniyetin normal mağazaya göre daha yüksek olduğu ortaya çıktı. Araştırma sonuçlarna göre online mağazalar %15 oranında yeni müşteri kazanırken normal mağazada bu oranın %2 olarak belirendi. Ayrıca online alışveriş yapanların % 55’i normal mağazadan daha iyi deneyim yaşadığını söylerken normal mağazada daha iyi deneyim yaşayanların oranı %22 olarak belirtildi.

• Alman Volkswagen şirketi Brüksel’deki üretiminin büyük bir kısmını Almanya’ya taşımaya karar verdi. Volkswagen’in Golf marka otomobillerin Belçika’daki üretimini durdurulacağını belirtmesi üzerine Brüksel hükümeti kriz masası oluşturdu. Firma yönetiminin Brüksel'deki montaj fabrikasında çalışan 5.400 işçiden 4000 kişiyi çıkarılacağını bildirmesinin ardından AB komisyonu da krizi aşmak için destek vereceğini açıkladı. Bunun yanında DHL de faaliyetlerinin büyük bir bölümünün Almanya’ya taşıma kararı alarak 6000 kişinin daha işsiz kalmasına neden olacak.