Paris`te futbol maçi sonrasi irkçi saldiri

Paris`te oynanan ve Paris Saint Germain`in evinde 4-2 kaybettiği Hapoel Tel Aviv karşılaşmasının ardından 150 kişilik bir grubun Hapoel Tel Aviv taraftarına saldırması üzerine polis saldırganlara ateş açtı. Çıkan olaylarda bir kişi öldü, bir kişi yaralandı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Paris’te oynanan Paris Saint Germain (PSG) - Hapoel Tel Aviv UEFA Kupası karşılaşmasını İsrailli takımın kazanmasının ardından olaylar çıktı. PSG’nin maçı kaybetmesinin ardından sayısı 150’yi bulan taraftar Park des Princes stadı dışında toplanıp İsrail takımını desteklediği için Yahudi bir Fransız taraftara saldırdı. Maç sonrası karmaşaya engel olmaya ve Hapoel taraftarını kurtarmaya çalışan bir sivil polis önce göz yaşartıcı bomba ile saldırganlara müdahale etti. Hedef gösterilen polis daha sonra bir McDonald’s şubesine sığınarak kalabalığı dağıtmak için silahını ateşledi; bir kişi öldü bir kişi yaralandı.
PSG taraftarları, sivil giyimli olan ve sloganlar attığını ileri sürdükleri kişinin polis olduğunu anlamadıklarını belirttiler. Paris Saint Germain taraftarları şiddet olaylarına karışmakla ünlü. Geçmişte de kulüp olaylı maçlar nedeniyle cezalandırılmıştı.
Irkçı saldırıyı kınayan İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy bazı taraftarların "Yahudi’ye ölüm" diye bağırdıktan sonra saldırdıklarını ve sivil polisi de tekmeledikleri için kendisini ateş etmek zorunda bıraktıklarını dile getirdi. Polis sendikasının yaptığı açıklamaya göre polisin kendini savunmaktan ve bu kişiyi korumaktan başka seçeneğinin bulunmadığı belirtildi. Olaya karışan polis memuruyla beş taraftarın tutuklandığı açıklandı.