Geçici bir süre, hizmet dişi…

Pazartesi günü Filistinli grupların ateşkes önerisine olumlu yanıt veren İsrail ile Filistin arasında anlaşma yapıldı. Ateşkese göre İsrail işgal ettiği bölgelerden askeri birliklerini çekecek, Filistinli örgütler de İsrail`e karşı düzenledikleri terör eylemlerine ve silah kaçakçılığına son verecek. Olmert konuyla ilgili yapt&

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Uluslararası Çelişkiler yazmaya başladığımdan beri, kişisel meselelerimi bu köşeye taşımaktan kaçındım. Ama itiraf etmeliyim ki Ortadoğu’nun beni gerçekten çok bunalttığı dönemlerde farklı şeyler yazma isteğimi yenemediğim zamanlar oldu.
Bugünse kısa bir ayrılığı haber vermek için bu köşeyi bir kez daha Ortadoğu dışı bir konuya, kendime ayırıyorum. Çok uzun zamandır ertelemek zorunda kaldığım bir görevimi yapmak için Şalom’a geçici bir süre ara veriyorum. Aralık ayından itibaren ben de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir mensubu olarak vatani görevimi yerine getireceğim.
Bir ayrılık yazısı yazma niyetinde değilim. Aranızda askere gitmiş olanlar bunu iyi bilirler. İnsan askerlik için düzenini bozup, yaşadığı yerden uzaklaştığında, en büyük kaygısı geri döndüğünde her şeyi bıraktığı gibi bulmak oluyor. Ben de ayrılıyor olma fikrinden çok, kısa bir ara veriyor olmayı tercih ediyorum. Ama bu bir “ara veriyorum” yazısı olsa da, bu fırsatı, bu gazetede bugüne kadar geçirdiğim ve kısmetse bundan sonra da geçireceğim günleri benim için anlamlı yapan insanlara teşekkür etmek için kullanmak istiyorum.
Şalom’un ne kadar büyük bir yuva olduğunu söyleyebilecek kadar uzun süredir bu gazetedeyim. Üniversite çağında genç bir öğrenciyken bu gazeteye gelip, mezun olup, iş hayatına atılıp, evlenip çoluk çocuğa karışan insanların, bu yolculuklarında Şalom’dan aldıkları desteğin gücüne yıllar içinde sayısız kez şahit oldum. En yakın şahitlik ettiğimse kendi hayatımdı.
Şimdi geçici bir süre için hayatımın alıştığım düzeninin dışına çıkarken, en özleyeceğim şeyler yazı işleri toplantıları, dış haberler ekibi ile geçirdiğimiz Pazartesi geceleri ve daha gazetenin kapısından girer girmez hissetmeye başladığım aidiyet duygusu olacak.
En kısa zamanda hayatımın bu en büyük ayrıcalıklarına kavuşma umuduyla, şimdilik hoşçakalın.