UÖMO: "Yaratici ortamda üretken bireyler yetişiyor"

Minikler Yazar Nur İçözü`nü ağırladı... Çocuk ve gençlik edebiyatının başarılı isimlerinden Nur İçözü, 16 Kasım Perşembe günü UÖMO Anaokulu`nda minik okurları ile buluştu.UÖMO Anaokulu`nda düzenlenen kitap şenliğinde Nur İçözü farklı yaş guruplarına göre ayrılan&nbs

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
 İçözü “Çocuk edebiyatı ciddi bir misyon... Geleceğin insanına şekil veren bir sanat kolu. Diğerlerinden farkı ve önemi yalnızca estetik değerler değil, aynı zamanda  çocuklara  düşünsel zenginlik de kazandırıyor” diyerek kitap okuma eğitimin küçük yaşlarda başlaması gerektiğinin önemini vurguladı.

11. İzi Erbeş Kültür ve Sanat
Etkinlikleri’nin konusu belirlendi

Ulus Özel Musevi Okulları’nda gelenekselleşen ve bu yıl 11.si gerçekleştirilecek olan “İzi Erbeş Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nin teması belirlendi.
Geçtiğimiz hafta okul idarecileri ve Perla Erbeş’in  katılımıyla gerçekleşen toplantıda “Sihirli Değneğim Olsaydı” temasına karar verildi. İlköğretim ve lise öğrencileri bu konuda düşünce ve hayal güçlerini katarak hazırlayacakları  kompozisyon şiir ve resimleri Mart ayında jüri üyelerinin değerlendirmesine sunacaklar.
Çalışmalarda dereceye girecek olan öğrencilerin ödülleri ise  Nisan ayında  UÖMO’da düzenlenecek etkinlikte verilecek.

Öğretmenler Günü heyecanı
Ulus Özel Musevi Okulu  öğrencileri 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde kendilerinin hazırladığı ve sunduğu sürpriz bir programla, öğretmenlerine  keyifli saatler yaşattılar. Törene, Baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk anılarak başlandı. Lisede, UÖMO mezunu Sarita Arkadaş ve Aksel Konfino’nun  çalıştırdığı kız folklor takımının gösterisi  izleyicilerden büyük alkış aldı. Ayrıca, öğrencilerin sunduğu ve  öğretmenlerin yarıştığı  “Anlat Bakalım Öğretmenler Günü Özel Yarışması” Amram Oditoryumu’nda töreni izleyen öğrenci ve konuklara heyecanlı dakikalar yaşattı. Törenin sonunda öğrenciler öğretmenlerini tek tek sahneye davet edip sevgilerini okulca yazılı olarak belgeledikleri “teşekkür sertifikalarını” sundular. UÖMO öğretmenleri, kendilerine böylesine güzel ve  duygusal dakikalar yaşatan  öğrencilerinin yoğun ders programları içerisinde  Öğretmenler Günü için böylesine  sistemli ve organize çalışmalarından çok etkilendiklerini belirttiler.
Aynı günün gecesinde UÖMO’nun tüm idarecileri, öğretmenleri ve personeli Neve Şalom Kültür Merkezi’nde verilen yemekte bir araya geldiler. Geveze’nin sunumunu yaptığı neşe ve eğlencenin bol olduğu gecede ayrıca UÖMO’da on yılını tamamlamış öğretmenler ve personel vakfın hazırladığı  özel birer plaketle ödüllendirildiler.