Dünyaca ünlü film yildizlari ile ortak bir yaniniz var!

Seda Şİ[email protected] dizilerden tanıyoruz, kimini filmlerinden, kimini yaptığı şovlardan… Bir de bizden onların hayatlarını kısaca okuyun, ilginizi çekecek…

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
DAVID SCHWIMMER
2 Kasım 1966’da New York’da doğdu. Babası Arthur Schwimmer, annesi Arlene Coleman ve ondan bir yaş büyük Ellie adında bir ablası var. Los Angeles’ta büyüdü Angelina Jolie, Nicholas Cage gibi ünlülerin de okuduğu Beverly Hills Lisesi’ne gitti. Northwestern Üniversitesinde hocasının tavsiyesi üzerine “cherub” adlı programa katıldı ve daha sonra bu üniversitede tiyatro üstüne lisans eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra üniversiteden yedi arkadaşıyla birlikte bir tiyatro kurdu.
‘Friends’ çekilmeye başlamadan önce  lise arkadaşı Jonathan Silverman ve aktör Jon Cryer ile birlikte  “couples” adlı dizinin oyuncu seçmelerine katıldı. Rolü Silverman’a verdiler; fakat ABC kanalı diziyi yayınlamak istemedi ve üzerinde değişiklik yapıldıktan sonra “Friends” adıylan NBC kanalında gösterime girdi. David Schwimmer’a kendisi gibi Yahudi olan Ross Geller karakteri verildi. Bu rolü sayesinde  kariyerinde dönüm noktasına ulaştı ve dünya çapında bir üne kavuştu. 1995’te bu rolü ile Emmy Ödülleri’nde “en iyi yardımcı erkek oyuncu” dalında aday gösterildi. Dizide oyuncu arkadaşları arasında ilk defa Emmy ‘e  aday gösterilen kendisi oldu. Bu arada dizinin yönetmenliğine de el attı. 2001 yılında çevrilen Uprising  / Ayaklanma filminde 2. Dünya Savaşı’nda toplama kampından isyan başlatıp kaçmaya çalışan Yahudi bir kurbanı canlandırdı. Dvd’sini bulabileceğiniz bu filmi David Schwimmer hayranlarına tavsiye ederim.
David Schwimmer, ‘Friends’ dizisinden sonraki geri dönüşü, 2005 yılında Londra’da Gielgud Tiyatrosunda “bazı kızlar” adlı oyunda Man karakteriyle oldu.
Aktör bugüne kadar, kurduğu tiyatro sayesinde bir çok oyuna hem yönetmen hem de oyuncu olarak katkıda bulundu.

Rol aldığı filmler:
• 2008 : Madagascar 2 (seslendirme)
• 005 : Madagascar (seslendirme)
• 2001 : Uprising- Ayaklanma (TV)
• 2001 : Uprising
• 2000 : Love & Sex
• 1998 : Six Days Seven Nights / 6 gün 7 gece
• 1998 : Since You've Been Gone (TV)
• 1998 : Kissing a Fool
• 1998 : The Thin Pink Line
• 1995 : The Party Favor
• 1994 : Monty (Dizi)
• 1994 : Friends (Dizi)
• 1994 : Wolf
• 1993 : NYPD Blue (Bazı bölümler)
• 1993 : The Waiter
• 1992 : The Wonder Years (Dizi)

DEBRA MESSING ‘WILL&GRACE’
15 Ağustos 1965’de Brooklyn’de doğdu. Babası Brian Messing bir mücevher üreticisinde satış müdürü, annesi Sandra Messing ise emlakçılık, bankacılık ve profesyonel şarkıcılık gibi pek çok farklı işte çalışmış. Debra üç yaşındayken erkek kardeşi Brett ve ailesiyle birlikte Rhode Island’ın dışında ufak bir kasabaya taşınmışlar. 
Lise yıllarında okulun düzenlediği birçok faaliyette şarkı söylemiş ve oyunculuk yapmış. Ailesi kızlarının aktris olma hayalini gerçekleştirebilmesi için, Debra’ya dans, şan ve oyunculuk dersi aldırmışlar. Bunu yanında eğitimine gereken önemi verip, önce eğitimini bitirmesini şart koymuşlar ve bunun üzerine Brandeis Üniversitesi’ne sanat ve tiyatro üzerine lisans eğitimi almış. New York Üniversitesi’nde sadece 15 öğrencinin girebileceği oyunculuk programına girmiş ve burada master yapmış.
Debra Messing 1993’te Tony Kushner’ın ses getiren, sonra televizyona da uyarlanan  oyunu Angels in America / Melekler Amerika’da oyununda büyük alkış aldı ve övgü topladı. 1994񮖛 arası Amerikada ödüllü dizi NYPD Blue’nun birkaç bölümünde yer aldı. 1995 yılında A Walk in the Clouds / Bulutların üstünde adlı filmde oynadıktan sonra. Fox kanalından Ned& Stacey adlı yeni bir dizide baş rol teklifi aldı. Daha sonra ajansının Debra Messing için uygun gördükler Will&Grace adlı dizinin senaryosunu Debra’ya göstermişler. Sonunda da alternatifler arsında Nicollette Sheridan (Desperate  Housewives dizisinde oynuyor) da olan Grace Adler rolünü Debra Messing’e verdiler. Rating rekorları kıran bu dizi sayesinde de birçok ödüle aday gösterildi ve 2005 yılında Emmy ödülü kazandı. Bu dizi Debrah Messing’in kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Debra canlandırdığı karakterin de Yahudi olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ve senaryoya Bar Mitzva, Pesah gibi konuları içeren bölümlerin yazılmasını çok istemiş; fakat bu konuyla ilgili espirileri sadece belirli bir kesim anlayabileceği için vazgeçilmiş.
Aktör ve senaryo yazarı kocası Daniel Zelman New York Üniversitesi’nde tanışmış ve 2000 yılında evlenmişler. Çiftin Roman Walker Zelman.adında 2004 doğumlu bir oğulları var. Kocasıyla, oğlunun her şeyin önünde geldiğini, kocası ile her kararı birlikte verdiklerini söylüyor.

Rol aldığı filmler:
2005: The Wedding Date / Kiralık Sevgili
2004: A long Came  Polly
2004: Garfield
1995: A Walk in the Clouds / Bulutların Üstünde

DAVID COPERFIELD
Asıl ismi David Seth Kotkin olan David Copperfield, sahne ismini de, Charles Dickens’ın David Copperfield adlı romanından aldı. Rusya’dan Amerika’ya göçmen bir ailenin oğlu olarak New Jersey'de 16 Eylül 1956'da doğdu.
Küçük David bir gün kendisine vantrologluğun ün getireceğini düşünüp vantrolog kuklası almak amacıyla sihirbazlık malzemeleri de satan bir dükkana gitmiş. Dükkanın sahibi o sırada müşterilerine sihirbazlık numaraları yapıyormuş. İşte o an David bu sihirli dünyanın çekim alanına kapılmış ve sihirbazlık işinin o aptal kuklalardan çok daha havalı olduğunu farketmisştir.
Gösterilerine 12 yaşındayken "Küçük Davino" ismiyle Metuchen Kasabası’nda New Jersey’de başladı. Bundan kısa bir süre sonra Amerikan Sihirbazlar Birliği’ne en genç üye olarak kabul edildi. 16 yaşında New York Üniversitesi’nde sihirbazlık dersleri vermeye başladı. Coppefield'in ilk büyük atağı, lise çağlarında yer aldığı "Sihirli Adam" müzikalinde rol almasıyla oldu. Sahne ismi olan David Copperfield'i ilk kez burada kullandı. Chicago'nun bu en uzun soluklu gösterisinde şarkı söylemiş, dans etmiş ve tüm sihirli numaraları gösterdi. Bundan sonra ABC televizyonuyla anlaşma yaparak son derece başarılı olduğu dizi sihirbazlık gösterilerini sunmuştur. 
1982’de kurduğu Sihir adlı projeyle; el becerilerini kullanmada problemi olan engelli hastalara rehabilitasyon programı hazırladı. Program Amerika Mesleki Terapi Birliği tarafından kabul edildi. Dünyada 1.000’i aşkın hastane tarafından uygulanmakta.
Forbes Magazin’de çıkan habere göre Copperfield 2003 yılında kazandığı 57 milyon $ ile dünyada en çok kazanan on ünlü arasına girdi. David Copperfield süpermodel Claudia Schiffer ile nişanlandı; 1999 yılında altı senedir devam eden ilişkilerini son verdiler. Copperfield, Lance Burton, Paul Daniels ve diğerleri sihirbazlık sanatını milyonlarca eve ve 21'nci yüzyıla taşıyan isimler oldu...
Showları: Özgürlük Anıtı’nı yok etme, jet uçağını yok etti, olimpiyatlarda engelli atletler adına konuşmacı oldu, Niagara Şelalesi’nden atladı 1995’te Madame Tussaud’da bal mumundan heykeli yapıldı, Çin Seddi’nin içinden geçti.

Kaynaklar
http://www.wikipedia.org/,
http://www.biyografi.info/,
http://famous.heebz.com/actors1.html,
http://www.adherents.com/largecom/fam_jews.html