GKD “Pardon Yanliş Anladim!” adli oyunla perdelerini açiyor

GKD tiyatro ekibi bu yıl da değişik bir konu ve farklı bir komedi ile sezona başlamaya hazırlanıyor

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Donna Kasuto, Sima Tovi, Diana Gabay, Viki Toledo, Eti Romano ve Raşel Özübahar’ın kaleme aldıkları oyunda “önyargı” teması işlenerek kadın erkek ilişkilerinde yaşanan çelişkiler aktarılıyor.
Tiyatro  ekibinin sorumlusu Donna Kasuto oyun hakkında düşündüklerini şöyle dile getirdi;
Günlük yaşantımızda karşımızdaki dinlemektense, konuşmayı tercih ediyor ve sonucunda bir çok  yanlış anlaşmalar yaşıyoruz. Dolayısıyla da  hayatımızda  bir çok keşkelere yer veriyoruz. Bundan ötürü bizler de oyunumuzun adını “Pardon Yanlış Anladım!” koyduk. Böylece herkes özür dilemenin,  aslında büyüklük olduğunu tekrar hatırlasın ve ilişkiler daha fazla hoşgörü ile  güvene dayansın. Tabi ki oyunumuzu yine komedi platformuna oturtarak her zamanki gibi bol kahkahaya ve eğlenceye yer verdik. Bizi bize anlatmaya çalıştık ve  zaman zaman da abarttık.” Bu yıl tecrübeli oyuncuların yanı sıra, yeni oyuncuların da GKD ailesine katılmasıyla genişleyen kadro 6 ay boyunca  özveriyle çalıştı. Tüm arkadaşlarına, teknik ekibe ve yönetmen Cenk Rofe’ye oyunculara ve oyuna yansıttığı enerji için teşekkür eden Kasuto oyunun her zaman olduğu gibi büyük ses getireceğini belirtti. Bugüne kadar sergilenen oyunların dışında bir tarz ile sahnelenecek olan oyun, iki ayrı evde yaşanan olayları  sahneye taşıyor. Bir evde karısını genç yaşta  kaybetmiş, iki kızı ve babasıyla yaşayan jinekolog doktor Moris Mizrahi… Diğer evde ise kızı ve teyzesi ile yaşayan eşinden ayrılmış koreograf Klodya ve her ikisinin ortak arkadaşları…
GKD bünyesinde dördüncü oyununa imza atan genç yönetmen Cenk Rofe heyecanı çok sevdiğini ve çalışmaların kendisine büyük keyif verdiğini belirtti: “Yine bizden, yine sıcacık öyküsüyle herkesin kendinden bir şeyler bulacağı bir oyun yaratmaya çalıştık. Yaşadığımız yoğun, mekanik ve yorucu hayatta hangimiz hangimizi yanlış anlamıyoruz ki. Hangimiz birbirimizi tam dinlemeden peşin hükümlü olmuyoruz ki. İşte yanlış anlaşmalar dolu kadın erkek ilişkilerinin komedi ve duygusallıkla harmanlandığı Pardon Yanlış Anladım isimli oyunumuz kısa bir süre sonra seyircinin beğenisine sunuluyor. Eminiz ki seyirciler ilgilerini bizlerden esirgemeyecekler.”
Oyunda Tuna Sarfati, Hayati Bahar, Diana Gabay, Pepo Salerno, Perla Hasan, Leon Seloni, Raşel Özübahar, Beto Çakon, Sima Tovi, Viki Toledo, Leon  Menda, Elza Razon, Murat Eskinazi, Eti Romano, Yusuf Adoni, Megi Gormez, Selin Tovi, Betsi Mitrani rol alıyor. Prodüktör Donna Kasuto, Yönetmen Cenk Rofe, Yönetmen yardımcısı Viki Toledo, Sahne amiri Tuna Pinhas, Efekt ve ışık Enis Baruh, Can Razon, Meir Yanni, Dekor ise Leyla Nahmiyas “Layla Dekorasyon” tarafından hazırlandı. Aralık ayı  başlarında sahnelenecek oyun için tüm ekipte heyecan dorukta. Seyirciyle buluşmayı ve bütünleşmeyi bekliyorlar.