DYD yeni sezona “Bizim hikayemiz” ile merhaba dedi

13 Kasım Pazartesi günü Dostluk Yurdu Derneği`nde Hanımlar Kolu tarafından düzenlenen açılış gününe tüm dernek, kurum ve kuruluşların başkan ve üyeleri katılarak dayanışmanın güzel bir örneğini daha gösterdilerSibel KONFİNO

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
DYD Hanımlar Kolu Başkanı Vivi Beskenazi ve arkadaşlarının karşıladığı davetliler Barınyurt’un süslediği salonda yine Barınyurt’un hazırladığı öğle yemeğini tadılmayarak sohbet ettiler. Daha sonra sahneye çıkan ve bir hoş geldiniz konuşması yapan Beskenazi tam 14 yıl sonra girdiği başkanlık macerasının kendisini heyecanlandırdığını ve endişeli bir mutluluk yaşadığını belirtti. Yıllardır sürdürülen rutin faaliyetlerin kısa bir tanıtımını yaparak sözlerine devam eden hanımlar kolu başkanı , katılımcılara yeni bir Moiz oyununun kısa bir süre sonra sevenleriyle buluşacağının müjdesini verdi. Aralık ayı başlarında sahnelenecek olan oyunun ardından Mart ayında da Masada Müzikali’nin yeni bir heyecan fırtınası yaşatacağının altını çizdi.
Konuşmanın ardından “Bizim hikayemiz” adlı oyun sahne aldı. Forti Barokas, Fani Bonofiyel, Suzi Gözcü, Sibel Hiva, Luiz Karmona, Megi Küçük, Cina Hatem, Anjel Meşulam’in rol aldıkları oyunda uygarlıklar şehri İstanbul’da 1900’lü yıllardan günümüze geçen dönemde Yahudilerin nerelerde oturdukları, neler giydikleri, hangi meslekleri yaptıkları, yaşadıkları acı, tatlı olaylar irdelendi. Barkovizyon eşliğinde geniş bir arşiv araştırmasının da sunulduğu skeç, güldürürken hüzünlendiren ve aynı zamanda birçok değerin zaman aşımına uğradığını da hatırlatan nostaljik bir yolculuk niteliğindeydi. Oyuncuların performansı, dekorda kullanılan ayrıntılar ve kostümlerin incelikleri titiz bir çalışmanın göstergesiydi.
Uzun bir aradan sonra yönetmenlik görevini üstlenen Eti Anahmiyas’ın yanı sıra ışık ve efektte Korin Nahmias, sahne amirleri Tuna Eskenazi, Meri Pardo, Elza Kohen, kostümlerde Vivi Politi ve dekorda Vivi Beskenazi oyunun hazırlanmasında ve sahne arkasında emeği geçen isimler.