Federer sezonu zirvede bitirdi

Dünyanın bir numarası Roger Federer, sezonun kapanış turnuvası Masters Şampiyonası`nın finalinde James Blake`i yenerek, yılı 12 birincilikle bitirdi.

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Federer, erkekler tenisindeki tartışmasız üstünlüğünü yılın en iyi sekiz tenisçisinin katıldığı Masters Şampiyonası'nı, son dört yılda üçüncü kez kazanarak bir kez daha ortaya koydu.
Geçtiğimiz sezon finalde David Nalbandian'a yenilen dünyanın bir numarası, bu kez finalde ABD'li James Blake'e şans tanımadı ve 6ǂ, 6Dž, 6dž'lük setlerle sezonu 12 turnuva şampiyonluğu ile kapattı.  
Federer maçtan sonra yaptığı açıklamada: "Sezonu Masters şampiyonluğu ile bitirmek oldukça sıra dışı bir olay. Bugün o kadar iyi oynadım ki, bir ara kendi kendime güldüm" dedi.
İlk kez katıldığı Masters Şampiyonası'nda dünyanın iki numarası Rafael Nadal'ı grupta ve David Nalbandian'ı yarı finalde yenen Blake, finalde 11 kez servis kırma şansı yakaladıysa da sadece birini değerlendirebildi.
Karşılaşmayı  bir saat 37 dakikada kaybeden ABD'li tenisçi, "Yapabileceğim hiçbir şey yoktu, çok iyiydi. Kortta onu tarif edecek sıfat artık bulamıyorum. Tüm zamanların en iyisi olduğunu bir kez daha kanıtladı" dedi.   
Masters Şampiyonası'nda 2003 ve 2004'te de mutlu sona ulaşan Roger Federer bu yılki kazancını 8,343,885 milyon Dolar’a yükseltti ve ATP tarihinde sekiz milyon Dolar barajını aynı sezonda geçen ilk tenisçi oldu.
Galibiyet serisini 29'uncu maça taşıyan 2006'nın Avustralya Açık, ABD Açık ve Wimbledon şampiyonu klasmanda puanını 8,370'e çıkardı ve bir rekor daha kırdı.
Federer'in 26 şubat 2007 itibariyle Jimmy Connors'ın aralıksız 160 hafta bir numarada kalma rekorunu kırması da kesinleşti.
Kişisel problemleri yüzünden kabus gibi geçen 2004 yılından sonra kendini toparlayan James Blake klasmanda Andy Roddick'in üzerine çıkarak yılı dört numarada tamamlayacak.