Arjantin`de futbola `taraftar` engeli

Fenerbahçe`nin eski teknik direktörü Christoph Daum`un, geçen hafta Alman 2. lig takımlarından 1.FC Köln`den gelen teklifi kabul etmesi, Alman basınında geniş şekilde yer aldı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Futbol Federasyonu'na tepki gösteren taraftarların, takım otobüslerini engellemeleri üzerine, Racing-San Lorenzo maçı ertelenmek zorunda kaldı

Arjantin'de geçen hafta oynanan İndependiente -Racing maçının çıkan olaylar nedeniyle tatil edilmesinin ardından, Futbol Federasyonu'nun aldığı, ‘deplasmana seyirci götürülmemesi’ kararına, tepkiler sürüyor.
Bu hafta da Racing ile San Lorinzo maçı, seyircisiz  ve tarafsız sahada oynanacak olmasına karşın seyirci engeline takıldı. Karşılaşma, her iki takım taraftarının, kafile otobüslerinin stadyuma gitmelerini engellemesiyle ertelenmek zorunda kaldı.
Bir kısım futbolsever de futbol federasyonu binası önünde toplanıp kararı protesto etti.
Federasyon Başkanı Julio Gronona, kararın, ülke futbolunu kurtarmak adına alındığını söyledi. Grondona, "Karar ağır gibi gözükebilir. Ancak futbolda şiddeti durdurmak ve ülke futbolunun geleceğine yön vermek için gerekli bir karar" şeklinde konuştu.
Arjantin'de daha önce yaşanan şiddet olayları nedeniyle, 2001 yılında mahkeme kararıyla lige iki hafta ara verilmişti