Alman basininda Daum

Fenerbahçe`nin eski teknik direktörü Christoph Daum`un, geçen hafta Alman 2. lig takımlarından 1.FC Köln`den gelen teklifi kabul etmesi, Alman basınında geniş şekilde yer aldı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Christoph Daum’un Almanya 2. lig takımlarından FC Köln'ün başına geçmesi Alman basınında geniş yer aldı.
Daum'un yeniden 1. FC Köln'ün teknik direktörü olması Köln kentinde büyük sevince yol açarken, çeşitle internet sitelerinde yapılan anketlerde, ağırlıklı olarak Daum'un ''Köln'ün kurtarıcısı'' olduğu görüşüne yer verildi.
Bild gazetesi ''Daum sözleşmeyi sabah saat 04:00'te imzaladı'' başlığıyla verdiği haberde, Daum'un, ''Öne sürülen şartlar çok iyi olunca teklifi kabul ettim. Ailem de, Köln'de kaldığımız için çok mutlu. Ancak önümüzde bizi zor bir görev bekliyor'' şeklinde konuştuğunu yazdı.
Kölner Rundschau gazetesi, ''Daum için ince iş'' başlığıyla verdiği haberde, Daum'un şu an ligde 8. sırada bulunan 1. FC Köln'ü yeniden birinci lige çıkartabilmesi için yoğun şekilde çalışması gerektiğini belirtti.
Daum, Kölner Express gazetesine yaptığı açıklamada da başlangıçta doktorunun sağlık tavsiyesine uyduğu için Köln Kulübü'nün teklifini reddettiğini, ancak daha sonra ailesi de Köln'de mutlu olduğu için fikir değiştirdiğini ifade etti.

FUTBOL ADAMLARININ YORUMLARI
Daum'u kokain kullandığı için daha önce sert bir dille eleştiren Bayern Münih takımının menajeri Uli Hoeness, Daum'un geçmişi hakkında bir daha hiç bir açıklama yapmayacağını söyledi.
Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Daum'un yeniden Alman liginde görev almasının sevindirici olduğunu ve 1. FC Köln için iyi şeyler yapacağına inandığını belirtti.
Alman Futbol Federasyonu Başkanı Theo Zwanziger, Daum'un dünyanın en iyi teknik direktörleri arasında bulunduğunu belirterek, ''Ona bir ikinci şans verilmesi gerektiğini her zaman söyledim. Daum her gittiği takıma bir şeyler katan bir hoca. Daum, bu ikinci şansı güvenli bir şekilde çalışarak pekiştirmeli. Şu ana kadar bunu tam yapmadı'' dedi.
Daum'un 2010 yılına kadar yılda 2,5 milyon Euro alacağı ve anlaşmanın, takım 2. ligde kaldığı sürece geçerli olduğu bildirildi.
Kulüp tarafından yapılan açıklamada, Daum'un kısa bir tatil için Fransa'ya gittiği ve 26 Kasım’da göreve başlayacağı belirtildi