Almanya`da EL-AL uçağina suikast şüphesi

20 yılı aşkın süredir politika sahnelerinde yer alan Ehud Olmert, 1973 yılında İsrail Meclisi Knesset`e seçilerek kariyerinde yol almaya başladı. 28 Mart 2006 seçimleri ile başbakanlık görevine gelen Olmert Lübnan Savaşı sonrasında eleştirilerin hedefi olduElda SEVEVİ

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Almanya’da bir EL-AL uçağına suikast şüphesi ile altı kişi  tutuklanarak sorguya çekildi. İsrail Hükümet kaynakları  EL-AL uçağının hedef olduğunu doğruladılar

İsrail Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz’ın sözcüsü Timor Dill, Jerusalem Post’a verdiği demeçte:“Soruşturma hakkında bilgiler  bize ulaşırken, Alman yetkililere konu hakkında taze bilgileri aktarıyoruz.Güvenlik Güçlerimiz de olayı araştırıyorlar”dedi.
Şin -Bet kaynakları da Alman yetkililer tarafından bilgilendirildiklerini ifade ettiler.
Alman yetkililer yakalanan altı kişinin yanısıra henüz kimliği tespit edilmeyen başka kişilerin de şimdilik bilinmeyen bir terör gurubuna hizmet amacı ile saldırı hazırlıklarına başladıklarını ifade ettiler.
Aynı ifadeye göre suçlanan kişilerden bazıları geçen yaz geçiş iznine sahip  birine teklifte bulundular. Söz konusu kişi belirlenmeyen bir para karşılığında, içi patlayıcı ile dolu bir çantayı uçağa taşımayı kabul etti. Alman Savcılar zanlıların  kendilerine destek verecek terör gurubu ile temasa geçtiklerini ama ödenecek rakam konusunda anlaşamadıklarını ifade ettiler. Güvenlik görevlileri saldırının Frankfurt havaalanında EL-AL’e ait bir uçağa yapılacağını söylediler. Zanlıların üçü havaalanının bulunduğu Hesse’te yakalandılar.
Ulaştırma Bakanlığı güvenlik birimi başkanı Dani Shenar, Frankfurt havaalanında EL- AL uçakları için güvenlik alarmının geçerli olduğunu  ve havaalanı güvenliğinin çok iyi olduğunu belirtti. Dani Shenar ilave güvenlik  personeli gönderme kararı almadan önce soruşturmanın aydınlığa kavuşmasını bekleyeceklerini, tutuklamaların İsrail’in Alman yetkililerine bir ay önce verdiği bir ipucu sayesinde gerçekleştiğinin farkında olmadığını açıkladı.
EL-AL Sözcüsü Amalia Glaser konu hakkında herhangi bir yorum yapmadı.
Altı zanlıdan beşi geçtiğimiz cumartesi sorgulama sonucunda serbest bırakıldılar.Gözaltında tutulan diğer zanlının ise ilgisiz bir nedenle tutulduğu açıklandı.