Negev ve Sderot`a saldirilar sürüyor

İsrail Ordu Radyosu`nun verdiği bilgiye göre pazartesinden bu yana Negev`e 25`ten fazla, Sderot`a ise 8 tane Kassam füzesi düştü. Rapora göre, açık alana düşen füzeler mal ve can kaybına neden olmazken, Sderot`ta bir kişi ağır yaralandı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Ateşlenen sekiz füzeden üçü açık alanlara düşerken, bir füze Sderot Kasabası’na isabet etti. Sderot Kasabası’na düşen beşinci füze bir aracın zarar görmesine neden oldu. Diğer bir füze ise batı Negev bölgesinde bir eve düşerek, binaya hasar verdi. Saldırıda  ölen ya da yaralanan olmadı.
Ancak   salı sabahı Sderot’ta bir fabrikaya isabet eden füze saldırısında  bir kişi ağır yaralandı. Saldırıların sorumluluğunu İslami Cihad ve Hamas üstlendi.
Bölgede Kassam füzelerinin yol açtığı zararı ve etkilerini görmek amacıyla şehri gezen Birleşmiş Milletler temsilcisi Loıs Arbor ve ona eşlik eden Belediye Başkanı Eli Moyal öfkeli kasaba halkı tarafından çevrildi. Birleşmiş Milletlerin  İsrail’e yönelik füze saldırıları karşısında tek yanlı tutumunu protesto eden halk, araca vurarak tepkisini dile getirdi.
Genelkurmay Başkanı Dan  Halutz olayla ilgili yaptığı açıklamada, Kassam füzelerinin durdurulması için bir çözüm arayışı içinde olduklarını,İsrail’in Filistin ile anlaşmazlıklara etraflıca düşünerek çıkış yolları bulması gerektiğini belirtti. Güç kullanmanın ilk tercihleri olmadığını, her türlü olasılığın değerlendirilmesi gerektiğini açıkladı.