Cemaat yönetiminden taziye ziyareti

Eski Başbakan Bülent Ecevit`in ölümü üzerine Hahambaşı Rav İsak Haleva ve Türk Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya geçtiğimiz hafta DSP Parti Merkezi`ne ve Ecevit`in eşi Rahşan Ecevit`e taziyet ziyaretinde bulundular. Rav İsak Haleva ve Silvyo Ovadya Yahudi cemaatinin Ecevit`in ölümünden duyduğu üzüntüyü açılan anı defte

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

DSP Parti Merkezi’nde

Türk Siyaseti’nin unutulmaz ismi eski başbakanlarımızdan ve DSP Onursal Genel Başkanı Sayın Bülent Ecevit’in vefatı hepimizi derinden üzmüştür. Son elli yılda Türk Siyaseti’nin en önemli nirengi noktalarından biri olan Bülent Ecevit’in siyaset anlayışımıza getirdiği özellikler nedeniyle aramızdan ayrılması sonrasında da ülkemizde devlet adamlığının bir mihenk taşı olarak anılacağı kuşkusuzdur.  Şahsım ve Türk Musevi toplumu adına DSP mensuplarına, yakınlarına, sevenlerine ve tüm ulusumuza başsağlığı dileklerimi sunuyorum.
Rav İsak HALEVA/Türkiye Hahambaşısı

Türk Siyasi yaşamında elli yılı aşkın bir süreden beri yaptığı çalışmalar ve seçildiği görevlerle derin izler bırakan, örnek devlet adamı Bülent Ecevit’in aramızdan ayrılması asırlardan beri bu topraklarda yaşayan ve Türk halkının ayrılmaz bir parçası olan Türk Yahudi toplumunu derinden üzmüştür.
Dürüstlük örneği büyük devlet adamı Bülent Ecevit’e Tanrı’dan rahmet;  eşine, siyasi çalışma arkadaşlarına ve halkımıza sabır dilerim.
Silvyo OVADYA/Türk Musevi Cemaati Başkanı


Ecevitlerin evindeki taziye defteri

Bir devlet ve siyaset adamı olmanın ötesinde düşün, kültür ve gönül adamı da olan eski başbakanlarımızdan Sayın Bülent Ecevit’in vefatı hepimizi derinden üzmüştür. Bu elim kaybı derinden yaşayan eşi Sayın Rahşan Ecevit hanımefendi ve yakınlarına, sevenlerine ve tüm ulusumuza şahsım ve Türk Musevi toplumu adına başsağlığı dileklerimi sunuyor, merhum Bülent Ecevit’in ruhunun selameti için Yüce Tanrı’ya niyazda bulunuyorum.
Türkiye Hahambaşısı/Rav İsak HALEVA