UÖMO: "Yaratici ortamda üretken bireyler yetişiyor”Atatürk saygı

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 68. yılında Ulus Özel Musevi Okulları İlköğretim ve Lise öğrencilerinin Amram Oditoryumunda düzenlediği özel bir törenle anıldı. Tören; kişiliği, dehası, askerliği, komutanlığı ve etkileyici karakteri ile tüm dünyaya örnek olan Ata`ya saygı duruşuyla başladı. Atatürk gen

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Okullarımızı bitirip, aydınlık kafalarla ülkemizi ve çocuklarımızı yarınlara hazırlamalıyız. Ancak o zaman Atamıza verilmiş olan sözleri tutmuş olacağız.” diyerek arkadaşlarına seslendi ve uzun süre alkışlandı. Öğrencilere yaptığı konuşmasında Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmaları ve o’na  yakışır bir Türkiye yaratmaları gerektiğini anlatan İlköğretim Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Fırat Güllü’nün   ardından, Ata’nın hayatını ve yaptığı yenilikleri anlatan bir film izlendi. Tören, İlköğretim öğrencilerinin hazırladığı Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve şiirlerden oluşan söz korosuyla sona erdi.  

Öğrenciler
Koç Müzesi’nde ‘Leonardo’nun Dehası”nı keşfetti

Ulus Özel Musevi Okulları İlköğretim Fen Bölümü öğretmenleri Aslıhan Kuloğlu ve  Zeynep Şen medyada büyük ilgi uyandıran Rahmi Koç Müzesi’deki “Leonardo’nun Dehası” sergisine 5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrencileri için bir gezi düzenledi. Gezide, UÖMO öğrencileri Leonardo da Vinci tarafından 500 yıl önce tasarlanan, bilim adamlarından ve deneyimli ustalardan oluşan bir grup tarafından ayrıntılı olarak incelendikten sonra imal edilen 40 adet makineyi yakından inceleme fırsatı buldular. İlkel aletler kullanılarak el işçiliğiyle yapılmış olan bu makinelerin, ziyaretçiler tarafından dokunulabilir ve hareket ettirilebilir olması ise öğrencilerde müthiş bir merak ve heyecan uyandırdı. “Rehber öğretmenimiz bize sergiyi gezdirirken içim kıpır kıpırdı. Kendimce düşünüyordum, bütün bunlar 500 yıl önce nasıl düşünülmüş diye. Tam 500 yıl önce paraşüt, helikopter, uçan bisiklet tasarlanmış. Bence herkes bu sergiyi görmeli.” diyerek duygularını ifade eden ilköğretim öğrencisi Lida Yaeş ve diğer öğrenciler 31 Aralık tarihine kadar devam edecek sergiye tekrar gidebilmek için öğretmenlerini ikna etmeye çalıştıklarını belirttiler.
The Princeton Review Yurt Dışı Danışmanı  Nuri Özgür’le  Söyleşi
Eğitimine yurt dışında devam etmek isteyen öğrencilere Türkiye’de eğitim ve danışmanlık hizmeti veren  The Princeton Review danışmanı Nuri Özgür 8 Kasım Çarşamba günü UÖMO Lise öğrencilerini bilgilendirdi.
Albert Levi Amfisi’ndeki söyleşide  Özgür, öğrencilere, Amerika ve Avrupa’nın önde gelen üniversitelerini barkovizyon eşliğinde tanıtarak, başvurularda  lisans ve yüksek lisans eğitimi için gerekli olan koşulları anlattı. Amerikan üniversitelerinin öğrenci kabul aşamasındaki en önemli kriterinin lise 1 –lise 3 sınıfları arasındaki ağırlıklı not ortalaması olduğunu  özellikle vurgulayan Özgür, ayrıca kabul aşamasında İngilizce yeterlilik belgesi TOFEL ile akademik bilgi birikimini gösteren  SAT  sınavlarının büyük önem taşıdığını belirtti. The Princeton Review Türkiye ofisi olarak yurt dışında okumak isteyen öğrencilere, eğitim kurumlarının başvuru tarihleri, kabul şartları, coğrafi konumları, eğitim, yurt, yemek, burs yada kredi olanakları hakkında her türlü bilgi ve desteği verdiklerini belirten Özgür “Akademik notlarınızın önüne hiçbir şey geçemez. Çok çalışın ve notlarınızı yüksek tutun. Yazlarınızı boş geçirmeyin,ilgilendiğiniz alanlarda stajlar yapın. Sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda yapmış olduğunuz çalışmalarınız kabul aşamasında büyük rol oynuyor” diyerek gitmeyi düşündükleri üniversiteyi de mutlaka ziyaret etmelerini  tavsiye etti.