AKP Başkan Yardimcisi`nin Balat Or-Ahayim Hastanesi ziyareti

Ester YANNİERAKP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hoter Göksel, Fatih Belediye ve İlçe başkanları ile birlikte Or-Ahayim Hastanesi`ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Partisinin yaşlılara sağlık hizmeti götürme politikasının öncülerinden olan Prof . Dr. Göksel, Or-Ahayim`in geriatri hizmetlerinde örnek o

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
AKP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hoter Göksel, beraberindeki kalabalık bir heyet ile 4 Kasım Cumartesi gecesi, Balat Or-Ahayim Hastanesi’ne anlamlı bir ziyaret yaptı. Prof. Dr. Göksel, AKP Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan sıfatıyla yaptığı ziyarete, AKP’nin Yaşlılar Koordinasyon Merkezi yöneticileri, AKP İstanbul İl Başkanlığı yöneticileri de katıldı.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih İlçe Başkanı Ahmet Baha Öğütken ve AKP İstanbul ilçelerinin Sağlık Hizmetleri sorumlularından oluşan ziyaretçileri, Türk Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya, Başkan Yardımcısı Sami Herman, Or-Ahayim Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Jojo İllel ve Başhekim Tunç Çelebi karşıladı.
Hastanenin ana binası ve yeni inşa edilen Alegra Torel Geriatri Pavyonu’nda tetkiklerini sürdüren ziyaretçiler, Nesim Albala Salonu’nda, Or-Ahayim yönetim kurulu üyeleri ve Pembe Melekler ile yemekte bir araya geldiler.
Or-Ahayim Yönetim Kurulu Başkanı Jojo İllel yaptığı  konuşmada, 108 yıllık geçmişe sahip bu sağlık ocağının işlevini dile getirdi. İllel, Atatürk’ün rahatsızlığı sırasında “Beni Türk doktorlarına emanet ediniz” sözündeki, doktorlardan biri olan, Niğde Milletvekili Abrevaya Marmaralı’nın, Or-Ahayim Hastanesi’de Başhekim olarak görev aldığını belirtti.
Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya, konuşmasında Or-Ahayim Hastanesi’nin yalnız Yahudilere değil, sağlık hizmeti ihtiyacı olan her dinden hastaya hizmet verdiğinin altını çizdi. On dört branştaki polikliniği ile faaliyet gösteren Or-Ahayim’in, geriatrik hizmetleriyle sivrildiğini anlatan Ovadya: “Hastanemiz belki de İstanbul’un en ihtiyaçlı bölgelerinden birinde hizmet veriyor” dedi. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı üyelerine sunulan sağlık hizmetiyle Or-Ahayim’in çok yararlı olduğunu vurgulayan Ovadya, hasta sayısının, hastanenin yöreye ve cemaate gün geçtikçe hizmetinin arttığını sözlerine ilave etti.
Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel, Or-Ahayim’in davetini memnuniyetle kabul ettiğini söyleyerek konuşmasına başladı. “İnsana odaklanmış bir anlayışın takipçisiyiz” diyen Göksel, Başbakan Erdoğan’ın  “Yaşlıları yok sayan bir anlayışı kabul etmiyoruz. Yaşlılarımıza sahip çıkmayı hedef edindik” sözlerini hatırlattı ve  “Bakıma muhtaç yaşlılarımız için sizin gibi kurumların önemi meydana çıkıyor. Varlığınız gurur kaynağıdır. Yaşlılarımıza sahip çıkma ve hayatlarını mutlu geçirmelerini sağlamayı, kültür ve inancımız gereği ilke edinmiş bulunmaktayız. Sağlık hizmetleri, özellikle yaşlılara yönelik hizmetleri, özel bir ilgi ve destekle karşılamaktayız. Bu anlayışla özellikle geriatri hizmetleri ile örnek oluşturan Or-Ahayim Hastanemize ve değerli personeline, çalışmalarında ve gelecek günlerinde başarılar dilerim” dedi.
Samimi bir ortamda yenilen akşam yemeğinde Hastane Başhekimi Tunç Çelebi’den bilgi alan Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel, Or-Ahayim Ziyaretçi Defteri’ne intibalarını yazdıktan sonra, beraberindeki heyet ile hastaneden ayrıldı.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Or-Ahayim Hastanesi’nin son yapılan restorasyon çalışmaları ve yeniden yapılandırma sürecindeki hamlesiyle, mevcut durumdan memnuniyetini belirtti. Mustafa Demir, Or-Ahayim Ziyaretçi Defteri’nde duygularını şöyle dile getirdi: “Gerek yaşlılara verdiği önem ve gerekse yöre halkına vermekte olduğu hizmetleri yerinde görmekten son derece memnun oldum. Hastanemizin mimarisi, konumu, tarihsel ve kültürel boyutu, Fatih Belediyesi olarak Haliç ve çevresine öngördüğümüz projelerimize tamamen uymaktadır. Emeği geçen herkesi tebrik eder, hizmetlerinde başarılar dilerim.” Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya, Or-Ahayim Yönetim Kurulu Başkanı, Jojo İllel ve Başkan Vekili Elio Medina, konuklara  gecenin hatırası olarak, Or-Ahayim’in 100 yıllık tarihini anlatan “Sevgi ve Şevkatin 100 Yılı” kitabını hediye ettiler.  Or-Ahayim Yönetim Kurulu üyeleriyle yemek boyunca sohbet eden AKP İstanbul Yaşlılar Koordinasyon Merkezi İlçe başkanları ve AKP İstanbul İl Başkanlığı yöneticileri, Or-Ahayim Hastanesi ile yaşlılara sağlık hizmeti götürme çabasında işbirliği yapacaklarını söylediler.