İlyasova Milwaukee`yi kurtaramadi

Ersan İlyasova, takımı Milwaukee`nin Charlotte`a ikinci uzatmada yenildiği hazırlık maçında 14 sayı attı. NBA`de yeni sezonun başlamasına bir haftadan az bir süre kala takımlar, son hazırlık maçlarını yapıyor.

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando ve Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz son maçlarından galibiyetle ayrılırken, Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee, sondan bir önceki hazırlık maçında Charlotte'a uzatmada kaybetti.
Geçtiğimiz sezon Milwaukee kadrosunda yer bulamayan İlyasova, Charlotte'un iki uzatma sonunda 126끄 kazandığı mücadelede 14 sayı, yedi ribaunt ve iki blokluk performans gösterdi. Orlando'nun Houston'ı 94ᇮ yendiği maçta Hidayet Türkoğlu 10 sayı kaydetti. Dwight Howard 22 sayı, 15 ribauntla Orlando'yu sırtlarken, Houston'ın Çinli pivotu Yao Ming ayak bileğinden küçük bir sakatlık geçirdi.
Utah, hazırlık maçlarını 122ᇴ'lık Indiana galibiyetiyle noktaladı. Mehmet Okur'un sakatlığı yüzünden forma giymediği maçta Deron Williams 21 sayı ve yedi asistle Jazz'ın en etkili ismi oldu. Sol kalçasında hafif bir sakatlığı bulunan Mehmet Okur, yeni sezonun ilk maçında hazır olacak.
Seattle, yedi oyuncusunun çift haneli skor ürettiği karşılaşmada Golden State'i uzatmada 111뀳 yendi ve rakibine hazırlık dönemindeki tek yenilgisini tattırdı.
Geçtiğimiz sezon 23.2 ortalama ile Golden State'in en skorer ismi olan Jason Richardson, sakatlığı yüzünden oynamadı. Takımının tüm hazırlık maçlarını kaçıran Richardson'ın sezonun ilk haftasına yetişme ihtimali bulunuyor. Los Angeles Lakers, hazırlık dönemini 126뀴'lik Denver yenilgisiyle kapattı. Nuggets'ın yıldızı Carmelo Anthony 32 sayı üretirken, Lakers'ın 19 yaşındaki pivotu Andrew Bynum 23 sayı kaydetti.
Lakers'ta sağ dizinden temmuz ayında operasyon geçiren Kobe Bryant'ın, açılış gecesi oynayıp oynamayacağı belli değil.
Ekim ayı başında kalçasından ameliyat olan antrenör Phil Jackson'ın 1 Kasım’da Golden State ile yapılacak sezonun ilk maçına Lakers'ın başında çıkması bekleniyor.