Platini`nin radikal değişiklik planlari

UEFA Başkanlığı`na aday olan Fransız futbolunun unutulmaz yıldızı Michel Platini, getirmeyi planladığı bazı yenilikleri açıkladı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

1990 yılından bu yana UEFA Başkanlığı yapan Lennart Johannson ile birlikte bu göreve aday olan Michael Platini, seçim kampanyasını Londra'da başlattı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ
UEFA başkanı seçilmesi halinde getirmeyi planladığı yeniliklerden bazılarını açıklayan Platini, Şampiyonlar Ligi'ne dört takımla katılan ülkelerin, takım sayısının üçe düşürülmesini düşündüğünü belirtti. Şampiyonlar Ligi'ne şu andaki kurallar gereği İngiltere, İspanya ve İtalya'dan dört takım katılabiliyor.
Bir ülkeden dört takımın fazla olduğunu söyleyen Platini, kampanya konuşmasında, ''Şu andaki formatı ‘ön eleme turu, grup maçları, üst tur karşılaşmaları’ değiştirmek isteyecek kadar aptal değilim ama son 32 turnuvada yeterli sayıda ulusal lig şampiyonu yer almadı. Bu doğru değil” dedi.

YARDIMCI HAKEM SAYISI
Seçildiği taktirde iki olan yardımcı hakem sayısının dörde çıkarılmasını da gündeme getirmek isteyen Platini, ''Saha içinde her şeyi göremeyen hakemlere yardımcı olmalıyız ve iki yardımcı hakemin daha saha kenarında yer alması bunu sağlayabilir. Hem ofsayt pozisyonlarında hem de topsuz alandaki pozisyonlarda dört yardımcı hakem işe yarayacaktır'' diye konuştu.

HENRY'DEN DESTEK
Öte yandan, Arsenal'in golcü futbolcusu Thierry Henry, Fransız basınına verdiği demeçte, UEFA Başkanlığı seçimleri için Michel Platini'yi desteklediğini açıkladı.
Henry, ''Biz futbolcular,  duygularımızı paylaşan kişileri görevde görmek isteriz. Futbolun en üst seviyesinde yer almış biri, bizi daha iyi anlayabilir'' dedi.
Michel Platini'nin başkanlık için yarışacağı şu andaki UEFA Başkanı Lennart Johannson, 1990 yılından beri bu görevi sürdürüyor. Johannson, tekrar başkan seçilmesi durumunda, bunun son başkanlık dönemi olacağını açıklamıştı