Gazze`de bir hafta içinde ikinci yabanci kaçirildi

İsrail Başbakanı Ehud Olmert geçtiğimiz pazartesi sabahı düzenlenen dışişleri kurulu toplantısında İsrail Güvenlik Güçleri`nin, Hamas`ın harekatlarına karşılık Gazze`deki operasyonlarını genişleteceğini belirterek, bölgede çok uzun süre kalmayacaklarını ifade etti

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Geçtiğimiz salı günü kaçırılan ve daha sonra serbest bırakılan Associated Press fotoğrafçısı Emilio Morenatti’nin ardından, Filistinli teröristler yine İspanyol asıllı olan ve Gazze’de yardım kuruluşunda çalışan Roberto Vila’yı kaçırdı
Filistinli teröristler, pazartesi günü Gazze Şeridi’nde yardım görevlisi olarak çalışan 34 yaşındaki Roberto Vila’yı kaçırdı.  Medya’ya konuşma yasağı olan FÖY Güvenlik yetkilileri isimlerinin açıklanmaması şartıyla, Khan Younis kasabasında bir adamın sarı renk bir Skoda arabaya zorla bindirilerek kaçırıldığını söyledi.
Vila’nın iş arkadaşı olan Celine Gagne, fiziksel engelli çocuklara yardım için Khan Younis’de bulunduklarını ve çıkışlarında Kalaşnikov taşıyan üç veya dört kişiyle karşılaştıklarını belirtti. Gagne, silahlı adamların kendisine geride kalması gerektiğini söylediklerini ve Vila ile arabaya binerek hızla uzaklaştıklarını sözlerine ekledi.
İki yabancının kaçırılmasını kınayan Hamas sözcüsü Fawzi Barhum, kaçırılma olaylarını yapan grupların Filistin geleneklerine ve İslam dinine aykırı davrandıklarını söyledi. El- Fetih sözcüsü Tawfig Abu Khoussa ise, Vila’nın hemen serbest bırakılması gerektiğini, yabancı ziyaretçilerin güvenliğinin tüm Filistinlilerin sorumluluğu olduğunu söyledi.  
Geçen salı Filistinli teröristler, Associated Press fotoğrafçısı Emilio Morenatti’yi beyaz bir Volkswagen’e silah zoruyla sokarak kaçırmış ve 16 saat sonra serbest bırakmışlardı.  AP yetkileri Morenatti’nin İspanyol olduğunu, 2005’ten beri Kudüs’teki haber ajansı için çalıştığını ve çeşitli bölgeleri ziyaret ettiğini açıkladı.  Bir hafta içinde kaçırılan iki İspanyol, Filistinlilerin kaçırdığı ilk yabancılar değil. Ağustos ayında Fox televizyonunda çalışan iki gazeteci de iki hafta rehin tutulup, serbest bırakılmışlardı.