UÖMO: "Yaratici ortamda üretken bireyler yetişiyor"

Çela YUNAHayatını bilime adayan, onur ödülleriyle takdir edilen, sayısız konferans ve ders vermiş, Prof. Dr. Marko Benbanaste`ye 16 Ekim tarihinde İtalyan Hükümeti tarafından Cavaliere Ufficiale madalyası ile diploması, Beyoğlu -Casa D`Italia`da seçkin bir davetli kitlesi ve basın mensupları önünde takdim edildi

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Farklı bir söyleşi:
“Yaşamda Hedef Belirleme ve Hedefe Ulaşmanın Yolları”

11 Ekim 2006 Çarşamba günü, konusunda uzman Rehber Danışman Oktay Aydın, Ulus Özel Musevi Okulları’nda lise öğrencileri ile  “yaşamda hedef belirleme ve seçilen hedefe ulaşabilmek için gerekli olan etkin ders çalışma metotları” üzerine  interaktif bir söyleşi yaptı.
Amram Oditoryumu’nda  yapılan  söyleşiye  öğrencilerin yaşamdaki hedeflerini dinleyerek başlayan Aydın,  hangi yaşta olursa olsun hedeflerini belirleyen kişinin kendini tanıması gerektiğini, kapasitesine   ve değer yargılarına uygun alınan kararların başarıya giden yolda en önemli faktörlerden biri olduğunu vurgulayarak devam etti. Kendini tanıyan,  bireysel, toplumsal hedeflerini belirleyen ve bu doğrultuda  planlı, özverili, istekli ve azimli çalışan kişinin hayatta istediği her şeye kolayca ulaşabileceğini örneklerle anlatan Aydın’ı öğrenciler büyük bir dikkatle dinlediler. Barkovizyon eşliğinde yapılan söyleşide  sınav kaygısının  başarıya giden yolda  gerçek engel teşkil ettiğini belirten öğrencilere Aydın: “Yaşamın her anı bir sınavdır. Şu anki en büyük sınavınız, ÖSS ve temel amacınızın iyi bir üniversitenin  okumak istediğiniz bölümünü kazanmak olduğunu biliyorum. Bunun için bir planınız olmalı. Gerçekçi ve kendinize uygun bir program hazırlayarak neyi ne zaman ve nasıl yapacağınıza karar verin. Korkmayın, arkadaşlarınıza hedefleriniz için “hayır” demeyi bilin. Başarısızlığın sorumluluğunu başkasına bırakmayın. Amaçsızlık, isteksizlik, MSN ve internete yenilmeyin. Düzenli soru çözebilmek için  çalışma ortamının düzenli olması, sizi hedefinize yaklaştıracaktır. Önce kendinize inanın  ve kendiniz, aileniz ve toplumunuz için  elinizden gelenin  en iyisini yapın” diyerek  yaşamları boyunca karşılaşacakları tüm sınavlarda başarılar diledi.   

OR -AHAYİM Hastanesine
teşekkürler...
19 Ekim Perşembe günü Ulus Özel Musevi Okulları ilköğretim öğrencileri Or-Ahayim Hastanesi Ortopedi Bölümü’nü ziyaret etti.  Pembe melekler ve Başhekim Tunç Çelebi tarafından karşılanan öğrenciler, hastanenin Ortopedi Uzmanı Meriç Enercan’dan Fen dersinde  işledikleri kemik ve iskelet sisteminin özellikleri hakkında bilgiler aldılar. Kırıkları, çıkıkları  ve tedavi şekillerini röntgen üzerinde anlatan Dr.Enercan’ın bir öğrenci üzerinde yaptığı geçici alçı ise çocuklara heyecanlı dakikalar yaşattı. Öğrencilerin işledikleri konuları yerinde yaşayarak daha etkili öğrendiğini belirten Monika Molina “Gerçekten çok etkili bir gezi oldu.
Öğrencilerim hem çok eğlendiler ,hem de  kemikler, kaslar , tedavi yöntemleri ve  konuyla ilgili doğru beslenme şekillerini uzman bir hekimden yerinde, yaşayarak dinleme fırsatını buldular. Bu tür gezilerle, öğrencilerin  derslerde edindikleri teorik bilgileri, gerçek hayatla bağlantı kurarak pekiştirdiğine inanıyor ve bunun en etkili öğrenme metodu olduğunu düşünüyorum.”diyerek Or-Ahayim Hastanesi ekibine ve pembe meleklere içtenlikle teşekkür etti.

Brandeis Üniversitesi’ni ağırladı...
Amerika’nın önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Brandeis Üniversitesi’nin  Kabul Direktörü Nicholas Senegal 17 Ekim Salı günü Ulus Özel Musevi Okulları’ndaydı. Senecal’in   Milka Mair Kasuto Bilgisayar Laboratuarı’ndaki Brandeis Üniversitesi’nin tanıtım toplantısı 9.,10.,11. sınıf öğrenci ve velilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Power Point sunumu ile üniversitesinin eğitim felsefesi, akademik kadrosu, araştırma konuları, branşları hakkında  bilgilendirme yapan Senecal ayrıca katılımcıları öğrenci kabul şartları ve burs konularında da bilgilendirdi. Her yıl Brandeis’a UÖML’den  başvuran bir çok mezunun burslu olarak kabul edildiğini  belirten UÖMO yetkilileri, eğitimine yurt dışında devam etmek isteyen öğrenciler için Brandeis Üniversitesi’nin   büyük bir fırsat olduğunu belirttiler.  

UÖMO’da Cumhuriyetin 83. yıl coşkusu
Ulus Özel Musevi Okulu öğrencileri Cumhuriyetin 83.yılını büyük bir coşkuyla kutladı. Tören ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
UÖMO öğrencileri, tören boyunca Kurtuluş Savaşı döneminde yaşanan olayları, kahramanlıkları ve Türk kadınının fedakarlıklarını büyük bir koroyla, canlandırmalar yaparak aktardılar. Lise öğrencilerinin Cumhuriyet kutlaması için özel alarak hazırladığı  dans gösterisi ise törene ayrı bir coşku ve renk kattı. Cumhuriyet kavramının sadece gelenekselleşmiş törenlerin tekrarlanmasından ibaret olmadığını, cumhuriyetin yaşam şekli olması gerektiğini şiirleri ve konuşmalarında özellikle vurgulayan öğrenciler, törenin sonunda Atatürk ilkelerine bağlı kalacaklarına ve daima  cumhuriyeti koruyacaklarına ant içtiler.