Irkçilik cezasiz kalmadi...

Joelle PİNTO1998 yılından beri Grand Slam Turnuvalarda 1. devreyi geçen ilk İsrailli tenisçi Sharar Peer, 2006 yılında kazandığı turnuvalar, yükselen sıralaması ve tenis hayatıyla askerliği bir arada sürdürebilme başarısıyla dikkatleri üzerinde topluyor

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Sırbistan Birinci Futbol Ligi'nde, Borac takımında forma giyen Zimbabweli oyuncu Mike Tamwanyera'ya ırkçı hakaretlerde bulunan sekiz Sırp taraftar, polis tarafından tutuklandı.
Mike Tamwanyera'ya ırkçı küfürler eden Sırp taraftarların, cumartesi günü oynanan maç sırasında ''Ku Klux Klan'' şapkaları giydikleri ve ''Nazi'' selamı verdikleri bildirildi.
Taraftarların ayrıca, ''Buradan git çünkü kimse seni sevmiyor'' ve ''Güney yeniden yükselecek'' şeklinde pankartlar açtıkları kaydedildi. Borac-Vozdovac Belgrad maçının ilk yarısına bu nedenle 10 dakika ara verildiği ve Sırp taraftarların polis tarafından tutuklandığı açıklandı.
Borac takımına bu sezon katılan Tamwanyera: ''Daha önce siyah olduğum için hiç aşağılanmamıştım. Eşim ve çocuğum için de çok korktum. Ivanjica'daki her maçıma gelmişlerdi, burada olanlardan dolayı donakaldım'' diye konuştu.