Atletic Bilbao`ya kadin başkan

Joelle PİNTO1998 yılından beri Grand Slam Turnuvalarda 1. devreyi geçen ilk İsrailli tenisçi Sharar Peer, 2006 yılında kazandığı turnuvalar, yükselen sıralaması ve tenis hayatıyla askerliği bir arada sürdürebilme başarısıyla dikkatleri üzerinde topluyor

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
İspanya Birinci Ligi (La Liga) takımlarından Athletic Club Bilbao’nun kulüp başkanı Fernando Lamikiz, alınan kötü sonuçlardan dolayı artan  taraftar baskısına dayanamayarak istifa etmek zorunda kaldı

2004 yılında başkanlık görevine getirilen Fernando Lamikiz, Athletic Club Bilbao'yu La Liga'da istenilen konumu getiremeyince, eleştiri oklarının yöneltildiği ilk isim oldu.   
Bu sezon yapılan 4 maçta henüz galibiyet alamayan ve 2 puanla 18.sırada yer alan takımın kötü gidişatının  sorumlusu olarak Lamikiz'i gören taraftarlar, hafta içinde sokaklara dökülerek gösteri yaptılar.   
Athletic Club Bilbao'nun  düzenlenen genel kurulunda ''Athletic'in kulüp başkanı olmak bir gururdu. Asla kulüp için bir sorun olmak istemedim'' diyen Lamikiz'in istifası, yönetim kurulunca da hemen kabul edildi.   
Bu arada Lamikiz'den boşalan kulüp başkanlığına Ana Urquijo getirilirken, Urquijo da Athletic Club Bilbao tarihinde başkan olan ilk bayan unvanını aldı. 45 yaşında Bilbaolu bir avukat olan Urquijo, 1969 yılından bu yana kulüp üyesi ve uzun zamandır da kulüpte başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.