Kortlarin parlayan yildizi - Shahar Peer

Joelle PİNTO1998 yılından beri Grand Slam Turnuvalarda 1. devreyi geçen ilk İsrailli tenisçi Sharar Peer, 2006 yılında kazandığı turnuvalar, yükselen sıralaması ve tenis hayatıyla askerliği bir arada sürdürebilme başarısıyla dikkatleri üzerinde topluyor

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Mayıs ayında Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2006 Tenis Turnuvası’nda kazandığı şampiyonlukla, ülkemizde de tanınmaya başlayan İsrailli raket Shahar Peer, genç yaşına rağmen profesyonel tenisçi olduğu 2004 yılından beri çeşitli başarılara imza atarak, sıralamada hızla yükseliyor. 
İlk önemli başarısını 2004 yılında Australian Open’da Junior kategorisinde şampiyon olarak kazanan Peer, 19 yaşına rağmen, profesyonel bir tenisçinin oynayabileceği en prestijli turnuvalar olan dört Grand Slam Turnuvasında; Australia Open, Roland Garros (French Open), Wimbledon ve U.S. Open’da oynayarak, başarı grafiğini yükseltti.  19 Haziran 2006’da dünya sıralamasında 23. lüğü elde eden Peer, iyi bir tenisçi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 
Peer, French Open 2006’nın resmi web-sitesi www.rollandgarros.com’a verdiği röportajda İstanbul Cup ve diğer turnuvalardaki başarısı, toprak kortların getirdiği uğur ve 2005 yılının Ekim ayında başladığı İsrail’de mecburi askerliği hakkında ilginç açıklamalarda bulundu. 
Başarılı bir tenisçi olan Peer, aynı zamanda iki senelik vatani görevini yapan İsrailli bir asker. 
Sporcular için ayrı bir programı olan İsrail ordusunda Peer, turnuvaları olduğu sürece seyahat edip, İsrail’de olduğu hergün günde üç saat yönetici sekreteri olarak orduya hizmet veriyor.  Her asker gibi 2,5 hafta süren acemilik eğitimini bitiren Peer, şimdi ise bilgisayar işlemleri, telefonları cevaplamak gibi ofis işleriyle meşgul oluyor. 
2006, Peer için başarılı bir yıl.  Grand Slam turnuvalarında 1998 yılından beri birinci devreyi geçmeyi başaran ilk İsrailli raket olan Peer, Pattaya Open, Prague Open ve İstanbul Cup’ta elde ettiği birinciliklerle dünya sıralamasında 23. sıraya yükseldi.  İstanbul Cup’taki başarısını toprak korttaki rahatlığına ve Prague’daki başarısına bağlayan Peer’in hedefi, oynadığı tenisten keyif alarak hızla ilerlemek.  Azimli tenisçinin örnek aldığı raketler ise Seles ve Capriati.
Son olarak 9ᆣ Ekim tarihleri arasında yer alan ve halı kortta oynanan Ladies Kremlim Cup’ta yer alan Peer, 2. devrede Elena Dementieva’yla oynadığı oyunda 6dž, 6lj ve 3Lj lık setlerle yenilerek turnuvaya veda etti.