Sukot kutlamalari...

• Gençler Suka`da biraraya geldi / Batya KEBUDİSukot haftası kutlamaları kapsamında 10 Ekim Salı akşamı bir grup genç Ortaköy Etz Ahayim Sinagogu`nun düzenlediği Suka`nın altında birlikte yemek yediler.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Ortaköy Sinagogu Haham Akaali Rav Naftali Haleva’nın da katıldığı gecede gençlere, geleneksel yemekler sunuldu.
Yaklaşık 150 gencin katıldığı bu anlamlı kutlamada yapılan sohbetler ile yeni arkadaşlıkların kurulmasını sağladı.

•  Golden Age’in kutlaması
10 Ekim Salı günü Golden Age Komisyonu, Kadıköy Cemaati’nin desteğiyle Caddebostan Sinagogu’nda bir Sukot kutlaması düzenledi. Avrupa ve Anadolu yakasından 105 kişinin katılımıyla gerçekleşen gün, Golden Age Başkanı Meri Maya’nın açılış konuşmasıyla başladı. Rav Adoni’nin  katılımcılara hitaben yaptığı anlamlı Sukot söyleşisinin ardından duaya geçildi. Daha sonra  Caddebostan Sinagogu Hanımlarının hazırladığı Suka’da oturuldu. Neşeli yemeğin ardından sohbet ve şarkılarla gün sona erdi. Böylesine mutlu bir gün için Rav Adoni’ye teşekkür edilerek Golden Age Hanımları tarafından kendisine günün anısına bir plaket sunuldu. Katılımcılar kendilerine verilen küçük Sukot hediyeleriyle bir sonraki faaliyette tekrar görüşmek üzere evlerine döndüler.   

İzmir’de / Viktorya G. SİNAY
6ᆣ Ekim  tarihleri arasında İzmir Cemaatinde Sukot Bayramı geniş bir katılımla kutlandı.
İzmir’in ibadete açık iki sinagogu’nda özenle hazırlanan Sukalar bol bol ziyaretçi ağırladı.
İzmir ve Şaaraşamayim Sinagoglarını ziyaret eden İsrail’in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi ve cemaat ile de söyleşi imkanı buldu.
Sukot’un ilk gecesi gerçekleştirilen bu ziyaret,sinagogun yönetim kurulunun hazırladığı geleneksel Suka yemeği ile son buldu.
İzmir Karataş Hastanesi İhtiyarlar Yurdundaki yaşlıların ziyareti ve aksam üzeri Karataş Hastanesi kadınlar kolunun onlar için Suka’da hazırladıklar beş çayı, yaşlılara bir kez daha suka altında oturabilme keyfi yaşatırken, konuk Hazan Moti Katan günü anlam ve önemine değinen bir konuşması onların duygu dolu saatler yaşattı. 
Sukot Bayramı’ndan hemen sonra kutlanan Simha Tora törenlerine, bu yıl çocuklar aileleri ile birlikte gelerek  güne ayrı bir güzellik kattılar.

•  Bursa’da / Viktor KUZU
Her yıl olduğu gibi, bu Sukot Bayramı’nda da Bursa Yahudi Cemaati, Geruş Sinagogu'nun avlusunda kurulan çardak altında bir araya geldi.
Bir hafta boyunca yapılan hazırlıkların ardından Bursa cemaatinin neredeyse tüm üyeleri çardak altında buluşmanın keyfini yaşadı.