Japonya`da zafer Alonso`nun!..

Michael Schumacher bu sezon ilk kez puan farkıyla zirveyi ele geçirmek üzereyken motoru patladı ve zafer Alonso`nun oldu !.. Alonso`yu Massa takip etti ve Fisichella 3. oldu. Şimdi Alonso 10 puan farkla lider ve gözler Brezilya`da !..

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Renault'dan Fernando Alonso peş peşe 2. Formula 1 şampiyonluğu için çok büyük bir avantaj yakaladı ve Japonya'da motoru patlayan Ferrari efsanesi Michael Schumacher'in GP'yi tamamlayaması İspanyol için adeta rüyalarının gerçekleşmesi anlamına geldi.
25 yaşındaki Alonso beklenmedik bir şekilde zafere uzanırken inanılmaz kariyeri ile Çin'de zaferi ele geçiren Schumacher'in Japonya'da GP'nin tamamlanmasına 16 tur kala motor sorunu yaşaması F1'de güne damgasını vurdu.
Alonso ve Schumi için şimdi herşey Brezilya'da geçen yıl Alonso'nun şampiyonluğunu kutladığı Interlagos'da belli olacak ve Alonso Brezilya'ya 10 puanlık bir avantajla gidiyor.
Alonso bu zaferle birlikte Schumi'nin GP kazanma sayısını yakaladı ve iki pilotun da bu sezon 7'şer galibiyeti bulunuyor. Öte yandan Schumi Interlagos'da kazanması ve Alonso'nun ilk 8 dışında kalması durumunda kariyerini 8. şampiyonluk ile noktalayabilecek