kisa... kisa... kisa... kisa... kisa...

Kuzey Kore`nin ilk nükleer silahını ülkenin kuzey illerinden birinde denediğinin bildirilmesinin ardından, ABD Başkanı George Bush Kuzey Kore`nin nükleer denemesini “provokatif davranış” olarak nitelendirirken, uluslararası dayanışmanın önemini vurguladı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Ressam Hitler açık arttırmada

İngiltere’nin güneybatısındaki Lostwhithiel  kasabasında düzenlenen müzayedede, Hitler’in resmettiği  sanat eserleri satışa çıkarıldı. Toplam 220.000 dolara satılan resimler, beklenenin üstünde fiyatlara müşteri buldu.
Müzayedenin sözcüsü Chris Walton’ın açıklamasına göre, 21 suluboya resim, iki taslak ve birçok manzara resimlerinin her birinin fiyatı 6.100 ᆧ,975 dolar arasında değişiyor.
Gençliğinde bir süre Belçika’da yaşayan Hitler, bu  manzara resimlerini bu ülkede yapmış.
50 kişi civarında  profesyonel bir grup resimleri incelemek üzere müzayedeye gitti. Uzmanlardan Mike Palmer, “Bu resimleri yapan asker Hitler, ya da diktatör Hitler değildi” dedi. Lostwhithiel kasabasında yaşayan Terry Betts ise müzayede sayesinde kasabaya turizmin artmasından memnun olduğunu söyledi. Betts, “Müzayedeyle ilgili hiçbir sorunum yok. İyi bir tarih olmasa da tarihin bir parçası. Bugün de böyle diktatörler ile yaşamıyor muyuz?” dedi.
Kimi kişiler resimlerin Hitler’a ait olduğundan kuşku duyarken, kimileri ise Nazi Lideri  Hitler’in eserlerinden para kazanılmasının hiç de ahlaki olmadığını savunuyor. Bu yüzden,  bir çok büyük müzayede salonunda Hitler’e ait olduğu söylenen resimler bugüne dek satışa sunulmadı.

Demokrat İsraillilerden barış çağrısı
ABD’deki demokrat eğilimli Yahudiler, Ortadoğu’da barışın önemini vurgulayarak, daha aktif rol oynaması ve  desteğini arttırtması için Bush’a çağrıda bulundular. Başkan Bush ve Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’a yapılan çağrılarda, ABD’den barış sürecini hareketlendirmek ve Suriye ile İsrail arasında görüşmelerini desteklemek yönünde çaba  sarf etmelerini bekledikleri dile getirildi.
İsrail Polis Forumu geçen hafta Rice’a İsrail-Filistin arasında başlaması beklenen barış sürecinin adımlarını atmasını teklif eden bir mektup gönderdi. Mektupta, Suriye ile barış konusunda görüşülmesi ve Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora hükümetinin desteklenmesi için uygun zamanda hareket etmeleri gerektiği belirtildi.
Geçen ay Bush’a gönderilen bir başka mektupta, “Şimdi Barış için Amerikalılar” kuruluşunun,  İsrail ile Suriye arasındaki barışa itiraz etmediğinin bilinmesini istedi. Mektupta,“Maalesef bir çok İsrailli ve Amerikalı yönetiminizin İsrail ile Suriye arasındaki barışa karşı durduğunu sanıyor. Acilen ve alenen bunun doğru olmadığını belirtmenizi öneriyoruz” şeklinde bir ifade yer aldı.