İsmi “fast” fakat zengin çeşitleri ile farkli bir “fish” res

Işık SİVİL KARAKOÇEğer siz de İstanbul gibi bir kentte “fast” bir balık ziyafetinden çoğunlukla mahrum kaldığınızı düşünüyorsanız ve daha sağlıklı olduğu halde az balık yediğinizden yakınıyorsanız, “Fastfish” hizmetinizde

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Öğle yemeklerini dışarıda yemek zorunda olan çalışan insanlar için en büyük problemlerden birisi, etrafta gidilebilecek sağlıklı, değişik alternatiflerin azlığıdır. Her gün yenen benzer kuru yiyecekler insanı bir süre sonra boğmaya ve mutsuz etmeye başlar.  Yakın zamana kadar her tarafı denizlerle çevrili olan İstanbul’da öğle yemeklerinde balık yiyebilmek çok büyük lüks olarak kabul edilirdi. Sağlıklı beslemenin öne çıktığı şu günlerde, balık haftalık diyetimizde sıkça yer vermemiz gereken bir besin kaynağı.
Yavaş yavaş büyük alışveriş merkezlerinde balık satılan restoranlar belirmeye başladı. Bir iki menu ile karşımıza çıkan bu lokantalarda çok farklı alternatiflerden bahsetmek oldukça zor. Artan balık talebini fark eden ve emekli olduktan sonra farklı bir alanda çalışmayı sürdürmek isteyen Sami Ancel, eşi ve kızının yardımı ile yaklaşık on ay kadar önce Kozyatağı’nda balık severleri fazlasıyla tatmin edecek bir yer açtı. Bayer Caddesi’ne yakın olan bu küçük ve sevimli restoran çok kısa sürede civar iş yerlerinde çalışan kişilerin uğrak yeri olmayı başardı. Mutfak kısmının açık olması ve size ikram edilen yemeğin hazırlanışını bire bir görüyor olmanız “Fastfish”in artı noktalarından birisini oluşturuyor. Renkli minderlerle canlandırılmış olan bahçe kısmında keyifle yemek yemeniz mümkün, hatta yan apartmandaki elma ağacının meyvelerinden de sebeplenebilirsiniz. 
“Fastfish”in sakın herhangi bir fastfood restoranı olduğu yanılgısına düşmeyin; “Fastfish”te hizmet hızlı fakat yemekler en klas kafe kadar lezzetli ve çeşitli.
Menüyü elinize alır almaz yemeklerin çeşitliliği başınızı döndürmeye yetiyor. Size ilk tavsiyem öncelikle balık çorbasını tatmanızdır. Fastfish balık çorbası oldukça leziz bir alternatif.  Çorbanın ardından karşınıza geniş bir yelpaze açılıyor. Ana yemeklerde safran, mantar, roka gibi farklı soslarla marine edilmiş somonu ister tava ister ızgara olarak yeme şansına sahipsiniz. Kılıç şiş, porcini mantarı ve baharat soslu ızgara mezgit ve levrek buğulama diğer balık çeşitlerinden bazıları. Ama tüm balık alternatifleri bunlarla bitmiyor. Balığınızı farklı makarna çeşitleri, sıcak veya soğuk sandviç, wraplar ve salatalar eşliğinde de tüketebilirsiniz. 
İsteyenler için ekonomik menülerin de yer aldığı “Fastfish”te vejetaryenler ve balık sevmeyenler de düşünülmüş. Zeytinyağlı yemekler ve vejeteryan pizza bu alternatiflerden bazılarını oluşturuyor. “Fastfish”e gittiğinizde muhakkak falafeli denemenizi tavsiye ederim.
İsteyenler için ekonomik menü seçenekleri de sunan “Fastfish”de tatlı ve dondurma seçenekleri de mevcut. Dondurmalı irmik helvası en çok tercih edilen tatlıları arasında yer alıyor. Akşamları küçük arkadaş toplantılarının da düzenlendiği “Fastfish”in en önemli hizmetlerinden birisi ise adrese teslim servisinin olması. Ortalama 45 dakikada Göztepe’den Ataşehir’e kadar farklı adreslere servis yapabilme iddiasında olan “Fastfish”te eve teslim her gün 11.30 ile 21:30 arasında yapılıyor.