Galata`da “Görünürlülük Projesi 2”

Yahudi dini takvimine göre 14 Tişri`de başlayan ve bir hafta süresince devam eden Sukot Bayramı (Çardaklar Bayramı) sinagogların yanı sıra kurumların bahçelerinde hazırlanan “suka”larda kutlanıyor

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Galata Büyük Hendek Caddesi’nde faaliyet gösteren sanat mekanı GalataPerform üç senedir sürdürdüğü faaliyetlerine bu sene de farklı bir proje ile devam etti.  7NJ Ekim tarihlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kültür AŞ ortaklığıyla  ikincisi düzenlenen “Görünürlülük Projesi 2”nin başlıca amacı Galata Bölgesinde farklı disiplinlerden gelen sanatçıları bir araya getirmek. Etkinliğe Vivian Saragosi, İsmet Değirmenci, Bahar Korçan, Mete Göktuğ, Gonca Sezer, Tiyatro Z, Anne Bean, Teike Asselbergs, Diğer Şeyler Tiyatro Topluluğu, Şinasi Süneş, Candan Baş, Aytül Hasaltun, Mülayim Taaruz, Tansuk Olça, Arif Aşçı, Mihran Tomasyan, Evren Erbatur, Ceren Ercan, Bahar Korçan, Mustafa Tınç, Deniz Aygün, Aylin Güzelbeyoğlu, Melis Ağazat, Genco Gülan, Trubadoor müzik grubu, Yeşim Ağaoğlu, Aslı Apaydın katıldılar. Sanatçılar görünür olmanın anlamını ve kendilerine ne ifade etmek istediğini yaratacakları eserle gözler önüne serdiler.
Projenin bir diğer amacı Galata Bölgesi’nin sosyo-kültürel, tarihsel, kentsel özellikleri üzerine düşündürmek. Sokaklardan çatılara, büfelerden apartman bodrumlarına değişik mekanlarda yer alacak olan projeleri görmek isteyecek olan ziyaretçiler aynı zamanda sanatçılarla da tanışma fırsatı buldular.
Ayrıca Galata’da yaşayan sanatçılar, atölyeler, dans stüdyoları, tiyatrolar, evler, dükkanlar, galeriler, kafeler, büfeler ve bir ilköğretim okulu 8 Ekim Pazar günü kapılarını sanatseverlere açarak kendilerini görünür kıldılar.