Boğaz`dan diyalog mesaji

Almanya Başbakanı Angela Merkel, geçtiğimiz hafta gerçekleşen Türkiye ziyareti sırasında, Dolmabahçe Sarayı Başbakanlık Çalışma Ofisi`nde dini liderler ile bir araya geldi

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan, Türkiye Hahambaşısı İsak Haleva’nın katılımlarıyla gerçekleşen ve kültürler arası diyalogun ele alındığı toplantının ardından bahçede düzenlenen basın toplantısında Başbakan Merkel ve Başbakan Tayyip Erdoğan, din adına şiddet uygulanmaması gerektiği mesajını verdiler.
Cami, kilise ve havraların yüzyıllarca bu topraklarda var olduğunu ve medeniyetler ittifakının sembolü haline geldiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, bu birlikteliğin medeniyetler çatışması gibi felaket senaryolarına karşı da en güzel ve etkili cevap olduğunu belirtti.
Başbakan Erdoğan ile birlikte dini liderlerle buluşmanın, Türkiye programının en önemli görüşmesi olduğuna değinen Almanya Başbakanı Merkel; “Dini liderlerle yaptığımız bu görüşme, dinlere saygı göstermenin ne denli önem taşıdığını ortaya koydu. Bu diyalog bütün dünyadaki barışa hizmet edecektir” dedi.