UEFA`da zorlu rakipler çikti

İzzet ANCELShumacher, 10 Eylül`deki İtalya Grand Prix`nin ardından, akıllardaki sorulara son vererek, bu sezonun sonunda Formula1`e veda edeceğini, daha doğrusu pilotluğu bırakacağını açıklamıştı. Bundan yaklaşık üç hafta sonra Ferrari pilotu, daha önce puan alamadığı Çin`de, belki de muhteşem bir vedaya hazırlandığ&

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba


UEFA Kupası'nda gruplar için yapılan kura çekimi tamamlandı ve Fenerbehçe ile Beşiktaş'ın rakipleri oldu. Hedefi UEFA'da şampiyonluk olan temsilcilerimize Almanya, Belçika, Romanya, İngiltere, İspanya ve İtalya'dan kuvvetli rakipler çıktı

Beşiktaş, UEFA Kupası'nda B Grubu'nda Almanya, Belçika, Romanya ve İngiltere'den rakipler ile mücadele edecek.  H Grubu'nda yer alan Fenerbahçe ise; İngiltere, İspanya, İtalya ve Almanya'dan rakipler ile tur için karşılaşacak.
UEFA Kupası gruplarında oynanacak maçların tarihleri ise şöyle:
İlk maçlar: 19.10.2006
İkinci maçlar: 02.11.2006
Üçüncü maçlar: 23.11.2006
Dördüncü maçlar: 29.30.11.2006
Beşinci maçlar: 13ᆢ.12.2006

•  Beşiktaş B Grubu'nda
Leverkusen (Almanya)
Brugge (Belçika)
Beşiktaş (Türkiye)
Dinamo Bükreş (Romanya)
Tottenham Hotspur (İngiltere)

BEŞİKTAŞ'IN RAKİPLERİNDEN
BAYER LEVERKUSEN

UEFA Kupası (B) Grubu'nda Beşiktaş'ın rakibi olan Almanya'nın Bayer Leverkusen takımı, 1987ᇬ sezonunda UEFA Kupası'nı müzesine götürdü. Bayer Leverkusen, Avrupa kupalarında bugüne dek 121 maç yaparken, bunların 52'sini kazandı, 38'ini kaybetti, 31 karşılaşmada da berabere kaldı. Alman takımı, Avrupa kupalarında 205 gol atıp, kalesinde 156 gol gördü.

KADROSUNDA 16 YABANCI FUTBOLCU VAR
Bayer Leverkusen'in kadrosunda ikisi Türk, tam 16 yabancı futbolcu bulunuyor. Alman ekibinde üç Brezilyalı, ikişer İsviçreli, Hırvat ve Türk, birer de İsveç, Tunus, Fransız, İtalyan, Ukraynalı, Çek ve Bosna Hersekli futbolcu forma giyiyor. Genç Türk oyuncular Ali Camdalı ve Tevfik Köşe de, Alman ekibinin UEFA'ya bildirdiği kadrosunda yer alıyor. Bayer Leverkusen, Alman Ligi'nde altı maçta topladığı sekiz puanla 8. sırada yer alıyor.
TOTTENHAM HOTSPUR iki kez UEFA Kupası, bir kez de Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı müzesine götürdü. İngiliz ekip, 1962ᇓ sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nı, 1971ᇜ ve 1983ᇨ sezonlarında da, EUFA Kupası'nı kazanmayı başardı. Tottenham Hotspur, Avrupa kupalarında bugüne dek oynadığı 105 maçın 62'sini kazanırken, 19 beraberlik, 24 yenilgi aldı. İngilizler, Avrupa kupalarında rakip fileleri 224 kez havalandırırken, kalesinde 102 gol gördü.
Tottenham Hotspur, UEFA Kupası birinci turunda Çek Cumhuriyeti'nin Slavia Prag takımını eledi. İngiliz ekip, iki karşılaşmayı da 1ǂ kazanarak tur atladı. Tottenham Hotspur, İngiltere Premier Ligi'nde yedi maçta, iki galibiyet, bir beraberlik, dört mağlubiyet elde ederek yedi puanla 14. sırada bulunuyor.

14 YABANCI FUTBOLCUSU VAR
Beşiktaş'ın rakibi Tottenham Hotspur'un kadrosunda 14 yabancı futbolcu yer alıyor. İngiliz ekibinde üç Fransız, iki Mısırlı, birer de Çek, Kore, Kanada, Fildişi Sahilleri, Finlandiyalı, İsviçreli, Kuzey İrlandalı, Bulgar ve İrlandalı futbolcu bulunuyor.

Fenerbahçe H Grubu'nda
H GRUBU
Newcastle United (İngiltere)
Celta Vigo (İspanya)
Palermo (İtalya)
Fenerbahçe (Türkiye)
Eintracht Frankfurt (Almanya)

FENERBAHÇE'NİN RAKİPLERİNDEN NEWCASTLE UNITED
UEFA Kupası'nda Fenerbahçe (H) Grubu'nda, Emre Belözoğlu'nun takımı İngiltere'nin Newcastle United'ın rakip oldu. Kadrosunda Emre'nin yanı sıra Michael Owen, Obefemi Martins, Damien Duff ve Celestine Babayoro gibi yıldızların bulunduğu Newcastle United'ın kazandığı bir Avrupa Kupası bulunmuyor.
Tarihinde Avrupa Kupaları'na 14 kez katılan İngiliz ekibi, toplam 88 karşılaşma oynadı. Bu maçlardan 50'sinde galip gelen Newscastle United, 23 mağlubiyet, 15 de beraberlik elde etti. Newcastle United, daha önce Türk takımlarıyla Avrupa kupalarında eşleşmedi.

EINTRACHT FRANKFURT
Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'nda (H) Grubu'ndaki rakibi Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımı, daha önce bu kupayı 1979ᇤ sezonunda müzesine götürdü.
Avrupa Kupaları'nda bugüne kadar 16 kez katılan Eintracht Frankfurt,  92 maç oynadı. Bunlardan 50'sini kazanan Eintracht Frankfurt, 28 maçı kaybederken, 14 maçta da sahadan beraberlikle ayrıldı.
1988ᇭ sezonunda Kupa Galipleri Kupası 2. turunda Sakaryaspor, 1992ᇱ sezonunda da UEFA Kupası’nın ikinci turunda Galatasaray ile eşleşti. Sakaryaspor'u iki maçta da 3ǃ ve 0Dž'lük sonuçlarla yenip eleyen Alman takım, Galatasaray'a ise 0ǂ ve 1ǂ'lık sonuçlarla elenmişti.
Alman Bundesliga'da altı hafta sonunda 9. sırada bulunan, Fenerbahçe'nin rakibi, bir galibiyet, beş de beraberlik elde etti.