Dustan Karaoke Bar`a

Yahudi dini geleneklerine göre Elul ayı başından itibaren Kipur günü arifesine kadar tüm sinagoglarda Selihot duaları yapılır.Yaklaşık 20 yıl aradan sonra Yom Kipur öncesi son Selihot duası 1 Ekim Pazar sabahı saat 04.30 Neve Şalom Sinagogu`nda Hahambaşı Rav İsak Haleva, Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya, Rav İzak Alaluf, Neve Şalom Hazanları

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Seda ŞİREM
yasam@salom.com.tr

İstanbul’da günden güne artan ve moda haline gelen karaoke barlar şarkı söylemeyi sevenleri duştan karaoke barlara terfi ettirdi. Taraklar, kumandalar atıldı gerçek mikrofonlar ele alındı

Bülbülünden karga seslisine her insan şarkı söyler ve söylemeyi de sever. Kimisi, kimseyi rahatsız etmeyeyim diye duşta, kimisi bak ne kadar güzel sesim var dercesine herkesin ortasında avaz avaz söyler. Neticede, müzik ruhun gıdasıdır, şarkı söylemek için ille bir Pavarotti ya da Sarah Brightman olmaya gerek yok diyorsanız karaoke barlar tam size göre. Doğum yeri Japonya’dan dünyaya yayılan ve en sonunda buraya ulaşan karaoke çok farklı bir eğlence anlayışı. Bir kez olsun herkese şarkıcılığı tattıran bu eğlenceli barların sayısı da İstanbul’da git gide artıyor. Eskiden sadece Swiss Otel’de bulunan karaoke barın ardından yeni yeni karaoke barlar türemeye başladı. Önce Maslak Princess Otel arkasından Nişantaşı’nda  On, Beyoğlu’ndaki My Moon, Dulcinea ve en son açılan Klub Karaoke gerçekten görmeye değer.

Karaoke Bar
Maslak'taki Princess Otel'in lobisindeki Mido Restaurant'ın içinde yer alan Karaoke Bar aslında İstanbul'da bu tarz mekanların ilklerinden. Sahibi Güney Koreli Çune Funo. Çune, 20 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Turist olarak geldiği İstanbul'a yerleşmeye karar verince, kendilerini eğlendirmek için Karaoke Bar’ı açmaya karar verdiler. Bir evin salonunu geçmeyecek boyutuyla ufak ve samimi bir bar. Ufak olduğu için önceden yer ayırtmak şart. Kalabalık bir arkadaş grubu gidip mekanı kapatabilir ve kendi aranızda eğlenebilirsiniz ya da bir kaç kişi gidip diğer gruplara kaynak yapmak durumundasınız. Türkçe dahil olmak üzere mekanın repertuarında 40 bine yakın şarkı var maksimim 34 kişi katılıyor. Giriş ücreti 20 YTL ve buna bir yerli içki dahil.

On bar
Nişantaşı'ndaki Milli Reasürans Çarşısı'nın içindeki ON Cafe & Bar, Yaklaşık iki yıldır her çarşamba karaoke geceleri düzenliyor. On Bar'ın düzenli olarak şarkı söylemek için gelen bir müşteri kitlesi var. Partiler 21.30 civarında başlıyor ve 24.00'a kadar devam ediyor. Mekanın Karaoke açısından tek eksisi, kalabalık ve ses sistemi yüzünden şarkı söyleyen kişinin kendi sesini duyamaması. Bu yüzden de sesini duyurmak için avaz avaz bağırması ki bu da şarkıdan çok gürültü kirliliğine yol açıyor.

My Moon
İstiklal Caddesi Bekar Sokak'ta bulunan My Moon'da haftanın dört gecesi karaoke yapılıyor . Geniş  şarkı repertuarı ile hazırlanan 'karaoke night'  her Salı, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi saat 22:00ᆗ:00 arası. Pazartesi ve Perşembe ise rezervasyon ile gruplara özel karaoke imkanı sunuluyor. Salı günleri de alt katta Türkçe karaoke gecesi yapılıyor. Bu rahat ve sempatik bar son bir senedir  ününü karaoke bar olarak kulaktan kulağa duyuruyor. Karaoke dışında cafe olarak da hoş vakit geçirebilenecek, beyoğlunun karmaşasından uzak ama bir o kadar yakın güzel bir mekan. Giriş 10 YTL ve bu ücrete bir yerli içki dahil.

Dulcinea
Meşelik Sokak’taki Dulcinea’da her Perşembe günü 22:30- 02:00 arası Karaoke partileri düzenleniyor. Müzik arşivi çok büyük olmasa da 80’ler, 90’lar ve günümüzün popüler parçalarını bulmak mümkün.

Klub Karaoke
Benim favori mekanım kendisini yeni yeni göstermeye başlayan Klub Karoeke. Bu barın diğerlerinden farkı diğer barlar sadece haftanın belirli günleri karoke geceleri düzenleyen cafe barlar ama Klub Karaoke sadece karaoke amacıyla işletilen bir bar yani her gün öğleden sonra dilediğiniz gibi şarkı söyleyebilir, eğlenebilirsiniz. Ayrıca; kadınlara özel geceler ya da süperstar yarışması gibi farklı, yaratıcı programlar karaoke kültürüne yeni bir boyut getiriyor.
Bar bölümündeki herkese açık karaokenin dışında rezervasyonla kapatılan 3 farklı konseptte özel oda bulunuyor. 15 kişilik Tokyo odası kırmızı dekorasyonu ortada bulunan yuvarlak masa ve etrafını saran koltuklarla çok sempatik  ve sıcak bir oda. Tokyo odasına hafta içi gecede 2 rezervasyon, hafta sonu 3 rezervasyon alınıyor. Fetiş, 40 kişilik kapasitesiyle Klub Karaoke'nin en seksi ve sıra dışı odası. Fetiş  odasına hafta içi gecede 2 rezervasyon, hafta sonu 3 rezervasyon alınıyor. Zoo, kendinizi bir bahçedeymiş gibi hissedebileceğiniz, barın içinde kendi başına ayrı bir bar niteliğinde 100 kişilik bir oda. Klub Karaoke'nin en tarz ve şık odası. Cumartesi günleri dışında hafta içi gecede 2 rezervasyon, hafta sonu 3 rezervasyon alınıyor.Bu özel karaoke odaları kalabalık arkadaş grupları ya da özel partiler için bire bir. Rutinden sıyrılıp farklı bir hafta geçirmek isteyenlere güzel bir seçenek sunuyor.
Odaların dışında kalan Central bölümü özel içkiler, atıştırmalıklarla herkese açık. Klub Karaoke Happy Hour da bu bölümde gerçekleşiyor. Rezervasyon yaptırmadan, isteyen dilediği şarkıyı seçip karaoke yapabiliyor. Ayrıca; kadınlara özel geceler ya da süperstar yarışması gibi farklı, yataratıcı programlar sayesinde eğlenceli bir karaoke gecesi geçirebilirsiniz. Zambak Sokak.