Balili için maç günü değişti!..

Alp ALKAŞSpor dolu bir yaz mevsimini geride bıraktık. Almanya`daki dünya kupası, Japonya`daki dünya basketbol şampiyonası, ülkemizdeki Ümitler Basketbol Şampiyonası, Tour de France, Grand Slam`ler, Formula 1 yarışları derken güneşin ve sıcağın bizi bezdirdiği saatlerde kendimizi televizyon karşısında bulduk. Bu organizasyonların herhangi birini

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Türkiye Süper Ligi takımlarından Sivasspor'la Ankaraspor'un daha önce 1 Ekim Pazar günü oynayacağı açıklanan karşılaşma, o günün Sivasspor'un İsrailli futbolcusu Balili'nin dini bayramına (Kipur)denk gelmesi nedeniyle, kulübün yaptığı başvuru üzerine bir gün öncesine alındı
Türkiye Futbol Federasyonu karşılaşmayı 30 Eylül Cumartesi günü programına aldı. Ancak dün oynanan Bursa maçında sarı kart gören Balili cezalı duruma düştü. Balili, "Böyle bir dönemde bana anlayış gösteren Türkiye Futbol Federasyonu'na teşekkür ederim. Kart gördüğüm için üzüldüm" dedi.
Sivasspor'un bu hafta Ankaraspor ile oynayacağı Süper Lig maçı Musevilerin en önemli bayramı olan 'Kefaret Günü'ne (Yom Kipur) denk gelecekti. Sivasspor'un İsrailli oyuncusu Balili, Yönetim Kurulu'na başvurarak, dini bayramda futbol oynamasının mümkün olmadığını ve bu nedenle maçın bir gün öne alınmasını istedi. Oyuncunun isteğini uygun bulan kulüp yönetimi, konuyu geçen hafta içinde bir yazı ile Futbol Federasyonu'na iletti. Sivasspor'un başvurusunu olumlu bulan Federasyon, Sivasspor- Ankaraspor maçını 30 Eylül Cumartesi gününe alarak Balili'nin oynamasına imkan tanıdı.

SARI KART GÖRÜNCE
CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Ancak geride kalan 6 haftada 3 sarı kart gören Balili, Bursaspor ile dün oynanan karşılaşmada bu sezonki dördüncü sarı kartını görünce cezalı duruma düştü. Böylece, bu futbolcusunu dini bayramından bir gün önce oynatmak isteyen Sivasspor, amacına ulaşamamış oldu. Sarı kartı gördüğü için çok üzgün olduğunu söyleyen Balili, "Kulübüm ve ardından da federasyon, bu isteğimi anlayışla karşıladı. Bu nedenle çok mutlu oldum. Türkiye Futbol Federasyonu'na çok teşekkür ederim. Böylesine kritik ve tartışmalı bir dönemde  dini inancıma saygı gösterdiler. Bursaspor maçında pozisyon gereği istemeden kart gördüm. Bu nedenle ayrıca üzüldüm. Ankaraspor maçında oynadıktan sonra bayramımı yapmak istiyordum. Yöneticilerime anlayışları için teşekkür ediyorum" dedi.