Dünyada 250.000 kişi Judeo-Espanyol konuşuyor, ya siz?

26 Eylül Salı günü Ulus Özel Musevi Lisesi`nde ÖSS Sistemi Tanıtımı semineri düzenlendi. Öğrenci ve velileri bilgilendirerek bilinçlendirmeyi amaçlayan tanıtıma 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin yanı sıra veliler ve sınıf öğretmenleri de katıldılar.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Geçtiğimiz yıl büyük bir başarı ile sürdürülen Judeo-Espanyol kursları bu yıl 15 Kasım’da Cervantes Enstitüsü’nde tekrar başlayacak. Geçtiğimiz yıl, 3 kursu bitirenler Judeo-Espanyol dilinde yazılmış text’leri okuyabiliyor, duyduklarını çok iyi anlıyor, çok akıcı olmasa da gayet iyi konuşabiliyor ve çok iyi yazabiliyorlar. Bu da haftada bir kere geldikleri kursla oldu.
Bu yıl yine Cervantes Enstitüsü’nde yapılacak olan kurslar 15 Kasım  Çarşamba günü başlayacak. Başlangıç seviyesindeki bu kurs Çarşamba akşamları 19:00ᆪ:00 saatleri arasında haftada bir kere olmak üzere 10 hafta devam edecektir. Gelen istekler doğrultusunda bu yıl hafta sonu da kurs yapmak mümkün. Yine gelen istek üzerine hafta arası gündüz saatleri bir başlangıç kursu olacak.
Geçen yıl birinci kursu tamamlamış olan ve hafta arası gündüz ders isteyenlerin yine Çarşamba günleri 12:00ᆣ:00 saatleri arasında ikinci kursa devam edebilecekler. Judeo-Espanyol dilini biraz bilenlerin bu kursa yazılmalabilirler.
Judeo-Espanyol öğrenmek isteyenler 0212 231 92 82 no.lu telefondan Karen Şarhon’a ulaşabilirler.