UÖMO: "Yaratici ortamda üretken bireyler yetişiyor" ÖSS Sistemi T

26 Eylül Salı günü Ulus Özel Musevi Lisesi`nde ÖSS Sistemi Tanıtımı semineri düzenlendi. Öğrenci ve velileri bilgilendirerek bilinçlendirmeyi amaçlayan tanıtıma 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin yanı sıra veliler ve sınıf öğretmenleri de katıldılar.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Okulun genel kurallarının ve işleyişinin aktarılmasının ardından Lise Rehberlik Koordinatörü Berkay Deligöz sözü aldı. Deligöz konuşmasında üniversite sınavına girecek öğrencileri ve aileleri bilgilendirerek, hazırlıklar esnasında karşılaşacakları sorunlara ve bu dönemi nasıl atlatabileceklerine kısaca değindi.
Daha sonra konuk konuşmacı olarak davet edilen Uğur Dershanesi Beşiktaş Şubesi Rehber Müdür Yardımcısı Aslıhan Umar geçtiğimiz sene yenilenen ÖSS sistemini tanıtan bir sunum yaptı. Barkovizyon eşliğinde gerçekleşen sunumda öğrenciler ve veliler akıllarına takılan soruların bazılarına cevap bulurken bazıları hakkında da bilgi edindiler. Bir saatlik seminerin ardından katılımcılara Doğan Cücenoğlu’nun “Başarıya Götüren Aile” adlı kitabı hediye edildi.

Terry Fox Umut Maratonu’na davet
17 Eylül Pazar günü UÖMO öğrencileri, eğitimcileri ve idarecileri Terry Fox Umut Maratonu’na koşarak destek verdi. 50’den fazla ülkede düzenlenen ve binlerce insanın kanser araştırmalarına katkıda bulunmak üzere koştuğu maraton İstanbul’da İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde yapıldı.
Bu yıl, Türk Kanser Vakfı ve Kanada Büyükelçiliği’nin desteği ile genç yaşta   kanserden ölen Terry Fox’un anısına düzenlenen maratona  UÖMO, Robert College, ENKA, Koç Lisesi, ISCS gibi birçok okulun öğrencileri ve eğitimcileri yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca, maratonda daha fazla öğrenci ve okulun katılımını sağlamak amacıyla  katılım sayısı baz alınarak bir yarışma yapıldı. Yarışmada  Ulus Özel Musevi Okulları ikinci oldu. Ödül olarak  Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor takımlarındaki futbolcuların imzaladığı formaları kazanan UÖMO’lular önümüzdeki yıl Terry Fox koşusuna herkesi destek vermeğe çalıştılar.