Çanakkale Mekor Hayim Sinagog Vakfi Yönetim Kurulu seçimi

Uluslararası Sefarad Başkanları Konseyi üyesi, Amerikan Sefarad Federasyonu geçmiş dönem başkanlarından olan Leon Levy 19 Eylül günü vefat etti

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Sinagoglarımızı yöneten, bu sinagogların faal olmalarını sağlayan, ve sinagoglara gelir getiren taşınmazlara sahip çıkarak onların bakım ve onarımlarını gerçekleştiren Vakıf Yönetim Kurulları 16.09.2004 tarihine kadar bu sinagogların bulunduğu çevrede yapılan seçimlerle göreve gelmekte idiler. Bu Yönetim Kurullarına aday olmak veya bu seçimlerde oy kullanmak için sinagogun bulunduğu semtte oturmak gerekiyordu.
16.09.2004 tarihinde Cemaat Vakıflarının Yönetim Kurullarının seçimi ile ilgili çıkartılan yönetmelikle Sinagogların bulunduğu semtlerde yeterli cemaat olmadığı taktirde Valiliğe yapılacak başvuru neticesinde alınacak özel izinle seçim çevresini genişletme olanağı tanınmıştır.
Çanakkale Mekor Hayim Sinagog Vakfı, Çanakkale de sadece altı kişinin ikamet ettiği ve bu kişilerin de Vakfın Yönetim Kuruluna girme istekleri bulunmadığı için, Valiliğe müracaat etmiş ve bu müracaat sonucu Çanakkale Mekor Hayim Sinagog Vakfının seçim çevresi Çanakkale ve İstanbul İl sınırları olarak belirlenmiştir.
Alınan bu izinle Çanakkale Mekor Hayim Sinagog Vakfı Yönetim Kurulu seçimleri, Çanakkale Mekor Hayim Sinagogu ve İstanbul Neve Şalom Sinagoguna konan sandıklarda, ikametgahları Çanakkale ve İstanbul İl sınırları içerisinde bulunan cemaat mensuplarının katılımıyla  17 Eylül tarihinde gerçekleştirildi.
 İstanbul da 469, Çanakkale de 6 oy kullanılan bu seçimin sonucuna göre; Çanakkale Mekor Hayim Sinagog Vakfı Yönetim Kurulu asil üyeliklerine Samuel Kumru, Mois Penso, Sinto Levi, Selim Varon, Hayim Azoz, Yusuf Estroti, yedek üyeliklerine ise Sepetay Kohen ile İsak İzi Gormezano seçildiler.