Kaderimiz çizildi, beş milyon dolar!...

Rudi DİRİMANFutbol, ilk oynanmaya başladığında iki kavim iki ayrı topluluk arasında uygar bir savaş gibi görülüyordu. Futbol, Ortaçağda Avrupa krallıkların yönetimde oynandığı zaman dönemin kralları tarafından yasaklanmıştı.Bunun nedeni kimsenin artık eskisi kadar ata sporu denilen okçuluğu tercih etmemesi ve bu yüzden d

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu, İstanbul'da düzenlenen F1 yarışlarında birinci olan Massa'ya KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın kupayı vermesi konusunda başlattığı soruşturma çerçevesinde  Türk yetkililerin savunmasını dinledi ve kararını verdi
Dün yapılan oturumda, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ile Türkiye'deki Grand Prix yarışmasının organizatörünün (MSO) temsilcisi katıldı.
Türk yetkililerin dinlenilmesinin ardından FIA yetkilileri gün içinde karalarını bir basın bildirisiyle kamuoyunu duyurdular.
FIA'dan daha önce yapılan yazılı açıklamada, Türk yetkililerin, Paris'te yapılacak olağanüstü toplantıya, ''neden bu tür siyasi bir jest yapıldığı'' konusuna açıklık getirmek üzere çağrıldıkları bildirilmişti.
Yine basına yapılan açıklamada, kupa töreninin siyasi bir nitelik kazanmasının FIA'nın statüsüne aykırı olduğu belirtilmiş ve siyasi olarak tarafsızlığın FIA'nın ana ilkelerinden biri olduğu ifade edilmişti.
Tüm bunların ardından Formula 1 İstanbul Grand Prix’ sinde KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın ödül vermesi sebebiyle Türkiye’ye 5 milyon dolar ceza verdi.