O dünyanin bir numarasi...

Vedat LEVENT Doğan LEVENT22 Ağustos günü, bir telefon aldım. Hattın öbür ucunda Maccabiat Komisyonu Başkanı Mordo Ennekave vardı. Yine o neşeli sesiyle: “Bir röportaj yapalım Levent kardeşler” dedi. “Ne zaman abi?” dedik. Her zamanki kararlı ve tezcanlı sesiyle: “Vallahi biz bugün müsaitiz” dedi. Akşam saat 7`de Çırağan Oteli`

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

İsviçreli Roger Federer üst üste üçüncü kez Amerika Açık'ı kazanarak neden dünya sıralamasında 1 numarada oturduğunu bir kez daha tüm dünyaya kanıtladı. 25.000 seyircinin izlediği maçta Federer, rakibi Roddick'e iki buçuk saat süren maç sonrasında üstünlük sağladı
25 yaşındaki Federer finalde ev sahibi Amerikanlı Andy Roddick’i 6DŽ, 4Lj, 7LJ ve 6ǃ yenerek kariyerindeki 9. Grand Slam mücadelesini kazandı.
New York’da düzenlenen ve günlerdir tenis severlerin merakla şampiyonunu beklediği Amerika Açık’ta İsviçreli Roger Federer geçen iki yılda olduğu gibi birinciliği yine kimselere kaptırmadı.

Federer kariyerindeki toplam 9. Grand Slam zaferine imza atarken, Bu sene kazandığı üçüncü turnuva oldu. Dünya sırlamasının bir numarası Roger Federer Avustralya Açık ve Wimbledon’ı da kazanmış, sadece Fransa Açık’ta finalde yenilerek ikinci olmuştu.  Federer güçlü rakibi Roddick’i 2 saat 27 dakika sonunda yenerek 1,2 milyon Dolar para ödülünün de sahibi oldu.

En karlı isimler Federer & Mauresmo..
Teniste ''Grand Slam'' sezonu, ABD Açık ile sona ererken, Tek erkeklerde bu yıl en çok kazanan isim, 1 numaralı seribaşı İsviçreli raket Roger Federer oldu. Bayanlarda ise sezon sonununda en çok para kazanan sporcusu 1 numaralı seribaşı Fransız Amelie Mauresmo oldu..
Sezon boyunca yapılan 4 turnuva sonunda, bayanlar ve erkeklerde tekler ve çiftler kategorilerinde toplamda yaklaşık 70 milyon 500 bin dolar ödül dağıtıldı.  Sezonun en karlı ismi, 1 numaralı seribaşı İsviçreli raket Roger Federer oldu. Bu sezon Avustralya Açık, Wimbledon ve ABD Açık turnuvalarında şampiyon olan ve Fransa Açık'ta (Rolland Garros) finalde elenen Federer, yaklaşık 5,5 milyon dolar kazandı.  Tek erkeklerde bu yıl en çok kazanan 2. isim, 2 numaralı seribaşı İspanyol raket Rafael Nadal oldu.  Sezonun Fransa Açık şampiyonu ve Wimbledon finalisti olan Nadal, yaklaşık 1 milyon 800 bin dolar kazandı.  Öte yandan Avustralya Açık'ta bir çok seribaşı raketi eleyerek finale yükselen ve yılın en sürpriz ismi olan Kıbrıs Rum Kesimi'nden Marcos Baghdatis ile ABD açık'ta finale çıkan 9 numaralı seribaşı ABD'li Andy Roddick, sezonu yaklaşık 600 biner dolarla kapattılar.

Tek bayanlar 
Tek bayanlarda ise sezon sonununda en çok para kazanan sporcusu 1 numaralı seribaşı Fransız Amelie Mauresmo oldu.  Avustralya Açık ve Wimbledon'da şampiyon olan, ABD Açık'ta da final oynayan Mauresmo, toplamda yaklaşık 3 milyon dolar para ödülü kazandı.
Öte yandan Avustralya Açık ve Wimbledon'da final oynayan, Fransa Açık'ta ise kupayı kaldıran 2 numaralı seribaşı Belçikalı Justine Henin-Hardenne, yaklaşık 2,5 milyon dolar ödül aldı.  ABD Açık'ta şampiyon olan 3 numaralı seribaşı Rus Raket Maria Sharapova, 1 milyon 200 bin dolarla 3., Fransa Açık'ta final oynayan 6 numaralı seribaşı Rus Svetlana Kuznetsova da yaklaşık 600 bin dolarla 4. sırada yer aldı.