Cemaat yönetiminden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a ziyaret

Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya, Onursal Başkan Bensiyon Pinto ve Başkan Vekili Sami Herman`dan oluşan Türk Musevi Cemaati Heyeti, 2 Eylül günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı İstanbul Dolmabahçe`deki Başbakanlık Ofisi`nde ziyaret etti

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

Bu ziyaret, göreve geldiğinden bu yana Başkan Ovadya’nın, Başbakan Erdoğan’a makamında gerçekleştirdiği ilk görüşme olma niteliğini taşıyor.
Türk Musevi Cemaati Heyeti, İstanbul Milletvekili Egemen Bağış’ın da hazır bulunduğu nezaket ziyaretinde, cemaat ile ilgili çeşitli konularda verilen bilgilerin dışında, özellikle Lübnan Savaşı’yla birlikte değişik platformlarda, farklı şekilde yükselen “antisemitizm”i ve “Yahudi Karşıtlığı”nı dile getirdi. Heyet ayrıca, şehrimizde başta Vali Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah olmak üzere, tüm emniyet birimlerinin göstermiş oldukları yakınlığa teşekkürlerini ifade etti. Diğer yandan basın yolu ile yapılan “ayrımcılığın” oluşturduğu tehditlerle ilgili olarak, başvurulan savcıların, olaya yaklaşımları ve gerekli unsurlar oluştuğunda davaların açılabilmesi hususundaki hassasiyetlerini takdir ettiklerini dile getirdiler.