Formula 1 Türkiye`ye sponsor!

Rudi DİRİMANArtık İstanbul Parkın takvimdeki en zevkli pistlerden biri olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.Geçen yıl son turlarda yoldan çıkan Montaya ve Raikkonen`nin birinciliği bu yıl da son tura kadar devam eden heyecan ile İstanbul Park kendini ispatlamış bir pist

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Petrol Ofisi, Formula 1 Türkiye Grand Prix'ine isim sponsoru oldu.. Anlaşma 3 yıllık yapılırken, bir yıl sonra anlaşmadan çıkma hakkı bulunuyor…
Çırağan Sarayı'nda yapılan basın toplantısında, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, bu sponsorluk anlaşmasıyla bir Türk markasının Formula 1'e damgasını vurduğunu söyledi.
Bugüne kadar Formula 1'de isim hakkını alan isimlerin çoğunun uluslararası şirketler olduğunu vurgulayan Tahincioğlu, ''Petrol Ofisi yerel şirket olarak bir ayrıcalık sağladı. Bu işin hem Petrol Ofisi'ne dönüşü sağlıklı olacak, hem de ülkeye, Türk motor sporuna büyük katkısı olacak. Pistin içine de Petrol Ofisi tarafından bir benzin istasyonunun açılması, projeye ne kadar ciddi baktıklarını göstermektedir'' diye konuştu.
Petrol Ofisi'nin sponsorluk için ne kadar ücret ödeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine Mümtaz Tahincioğlu, ''Yıllık 3 ila 5 milyon dolar arasında bir rakama sponsorluk anlaşması imzalandı'' dedi.
Petrol Ofisi Genel Müdürü Jan Nahum, Formula 1'in isim hakkını 2006 için aldıklarını ifade ederek, ''Organizasyonun adı 񟭆 Formula 1 Petrol Ofisi Turkish Grand Prix'si olarak tescil edildi ve takvime konuldu. Üç yıllık bir anlaşma imzaladık. Ama istersek bir yıl sonra anlaşmadan çıkabiliriz'' diye konuştu.
Nahum, Petrol Ofisi'nin bu proje ile ulusal sorumluluk alanını genişlettiğini vurgulayarak, '񟭆'dan itibaren Formula 1'de Petrol Ofisi'nin olması uluslararası alanda tanıtımına yardımcı olacaktır. Bir Türk takımının ve pilotunun bu organizasyonda yer alması konusunda da ciddi çalışmalar yapmaktayız. Belki kısa zamanda değişik oluşumlarla karşınıza çıkabiliriz'' dedi.
Jan Nahum, İstanbul Park'taki akaryakıt istasyonunun işletmesini de üstlendiklerini kaydetti.
Formula 1 Derneği Kurucu Üyesi Nuri Çolakoğlu ise 17ᆦ yarıştan sadece 7'sinin adının yanında bir marka olduğunu ifade ederek, ''İlk defa bir Türk markası giriyor ve Petrol Ofisi Formula 1'in yanında yer alıyor. Bütün dünyada tanınmasının yanı sıra Türkiye'de Formula 1’in izlenmesi bakımından da bu çok önemli'' şeklinde konuştu.
Vali Yardımcısı Ergun Güngör, İstanbul'un birkaç yıldan bu yana çok büyük uluslararası organizasyonuna ev sahipliği yaptığını belirterek, ''İstanbul bir markadır. Avrupa kültür başkenti adaylığı konusunda müracaatımızı yaptık, çalışmalarımız devam ediyor. 2005'de Formula 1'i İstanbul'da başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. 2006'da Formula 1'in yanında Petrol Ofisi'nin isminin yer alması bizleri de gururlandırdı'' dedi.