En heyecanli pist İstanbul Park!!

Rudi DİRİMANArtık İstanbul Parkın takvimdeki en zevkli pistlerden biri olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.Geçen yıl son turlarda yoldan çıkan Montaya ve Raikkonen`nin birinciliği bu yıl da son tura kadar devam eden heyecan ile İstanbul Park kendini ispatlamış bir pist

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Türkiye bu yarışa geçen yıla oranla daha iyi organize olmuştu.Geçen yıl yaşanılan trafik sorunları ve organizasyonun ilk defa oluşundan dolayı bu yıl organizasyona olan ilgi daha azdı.Bunun da haklı nedenleri var.Birincisi Formula 1 yarışı televizyondan takip etmek çok daha kolay ve zevkli.Bunu kabul etmemiz gerekiyor.Yıllardır Formula 1 sporunun takip etmeme rağmen ben de yarışı takip etmek de zorlandım.Bunun bir nedeni de tribünün önünde ki yetersiz boyutta olan TV yayını.İkinci nedeni ise ilk 5 tur sonunda araçların çıkardığı yüksek ses bu spora yabancı olanları rahatsız ediyor.Bir de bunlara trafik ve yüksek sıcaklık eklediğimizde seyirci sayısında bir düşüş yaşanıyor.Bu yıl  malesef  İstanbulda ki yarışı daha az  kişi seyretti.Geçen yıl 3 günün toplamı 182 bin kişiydi bu yıl ise bu rakam ise 110 bin kişi oldu.
Cumartesi büyük bir heyecan ile geçen sıralama turlarında ilk sırada Ferrari pilotu Felipe Massa ikinci sırada M.Schumacher üçüncü sırada Renaultan Fernando Alanso dördüncü sırada ise Fisichella ile yarış başladı.
Bu sıralamalara bakınca yarışın tam bir Ferrari, Renault çekişmesi olarak gerçekleşeceği düşünülüyordu.Bu planları Fisichella'nın ilk çıkışta kazaya sebep olması ile son buldu. Fisichella’nın spin atmasıyla meydana gelen kazada İtalyan pilotun ardında büyük bir kaos yaşandı. Kazanın en büyük kurbanı, geçen senenin galibi Kimi Raikkonen oldu. Kazada arka kanadı tahrip olan aracıyla pite giden Fin pilot, pit çıkışında bariyerlere bindirerek yarış dışı kaldı.
Öndeki sıralamada  Ferrari 1. ve 2.sıradaki yerini korudu arkalarından Alanso ve süpriz bir çıkış yapan ve yarışa 7. sırada başlayan J.Button 4. sırada yarışa devam etti. Ferrariler’in yarıştaki liderliği, Scuderia Toro Rosso pilotu Vitantonio Liuzzi’nin spin atmasının ardından güvenlik aracının piste girmesine kadar devam etti.
Bu periyoda Ferrari ekibi her iki aracını da pite çağırdı. Aynı sırada pite giren Alonso daha iyi bir zamanla pitten önce çıkarak Schumacher’in önüne geçme fırsatını değerlendirmesini bildi.Yarışın 28. turunda Michael Schumacher, 8. virajda pist dışına çıktı. Alman pilot bu sırada 5 saniye zaman kaybetti.
Pitten full depoyla çıkan Schumacher aradaki farkın açılmasına rağmen mücadeleden kopmadı ve yarışın son salisesine kadar da Alonso’yu sollamaya çalıştı.Bu çekişme İstanbul Parktaki seyircilerinde büyük ilgisini çekti.Son turlara kadar büyük çekişmeye sebeb olan yarışta Alonso yarışı Schumacherin önünde 0.1 saniyelik fark ile bitirerek puan farkını 12 yaptı.ıÜüKariyerinde ilk pole pozisyonunu Türkiye GP'sinde elde eden Felipe Massa yine kariyerinin ilk zaferine Türkiye GP'sinde ulaştı.Geçen yarışın birincisi Button 4. olurken 5. Mclarenden De La Rosa oldu.6. da ilk turda Spin atan Renault pilotu Fisichella oldu.
İstanbul geçe yaşantısı da Formula 1 organizasyonuna geçen yıldan daha iyi hazırlanmıştı.Benim takip edebildiğim kadarı ile Formula 1 petrol ofisi resmi partisi 25 ağustos akşamı Reina'da gerçekleşti bu parti de Miss Elliot sahne alarak davetlilere yarış öncesi güzel bir gece yaşattı.Bunun yanında 360 da  yine Formula 1 partisi vardı.26 Ağustos Cumartesi gecesi ise Buz adada ve kız kulesinde iki ayrı parti vardı.
Türkiye yine önemli bir organizasyonun altından kalktı. Eleştirecek problemler yok muydu ? evet vardı.Fakat unutmayalım ki daha bu Formula 1 de ikinci yılımız, tecrübemiz artıkça daha iyisini yapacağımıza inanıyorum.Ayrıca geçen seneki trafik problemi bu yıl daha azdı.Aynı şekilde park problemi de geçen seneye oranla daha iyiydi.Geçen yıl yaşadığım heyecan bu yılda da devam etti.Tribünlere girerken kalbimin atışı yine hızlandı, yine araçların sesinin duyduğumda bir gürültü değil melodi duydum kulaklarımda...Umarım önümüzdeki yıllarda bu heyecan  bitmeyecek ve daha fazla kişinin kalbinde hissedilecek.