“Adolf`un Yeri” isim değiştiriyor

Ortadoğu politikası uzmanlarından Martin Indyk, Lübnan Savaşı sonrası İsrail`in tutumu ve bölgedeki devletlerle ilişkileri konusunda görüşlerini açıkladı. Avustralya`da verdiği röportajında iyimser açıklamalarda bulunan Indyk, İsrail`in Sünni Arap dünyasıyla ortak çıkarları üzerinden nasıl hareket edebileceğini anlat

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba

Bombay’da yeni açılan bir lokanta, adını Adolf Hitler’den alması ve adının yanında  gamalı haç sembolünün bulunması  nedeniyle Yahudi cemaatinde büyük tepkiye sebep oldu. 
Bombay’da “Hitler’s cross” (Hitler’in haçı) adını taşıyan lokantanın sahibi Puneet Sablok, dikkat çekmek amacıyla konulan lokantanın isminin, değiştirileceği konusunda söz verdi.  Bombay’ın  Yahudi ileri gelenleriyle görüşen Sablok, kimseyi incitmek istemediğini ve lokantanın tanıtımı için yaptırdığı reklam panolarındaki ilanları da söktüreceğini belirtti. Sablok, insanları üzerek ticaret yapmak istemediğini de sözlerine ekledi. 
Pizza, salata ve tatlı servisi bulunan “Hitler’in Haçı” adlı lokanta, bir hafta önce hizmet vermeye başladı.  Hindistan’da 5500 kişilik bir Yahudi nüfus bulunuyor, bu nüfusun 4500’ü ise lokantanın yer aldığı Bombay kentinde yaşıyor. Yahudi cemaati liderlerinden Elijah Jacob, Hindistan’da bazı insanların tarih hakkında yeterli bilgisi olmadığını belirtti. Naziler tarafından kullanılmadan önce eski bir Hindu sembolu olan gamalı haç, günümüzde Hindistan’da şans getiren bir simge olarak kullanılıyor.