Şehirde bir ada, Suada

Edna GÖZCÜİstanbul`un göbeğinde, Boğaz`ı tüm ihtişamıyla kucaklayan bir eğlence adası, Suada. Bu yaza damgasını vuran, gerek gece gerekse gündüz en çok tercih edilen, sıradan değil, özel bir mekan. Eğlenceyi, huzuru, kaliteyi ve zerafeti buluşturuyor

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Galatasaray Adası diye bildiğimiz Suada, bu yıl Reina'nın patronu Mehmet Koçarslan ve ekibine geçti. Girer girmez dekorasyon ve uyum estetiği oldukça fark edilen bu mekanda güler yüzlü ve şık ekibi ile karşılanıyorsunuz. Günün her saatinde Kuruçeşme Parkı İskelesi'nden tekne sizi alıp Suada'ya ücret ödemeden getirebiliyor. Ana caddeden arabanızı Suada’nın görevlilerine teslim edebilir ya da hemen karşıda bulunan ara sokaktaki otoparklardan birine bırakabilirsiniz.
Yaz mevsimini simgeleyen en belirgin renklerden biri olan beyaz mekana hakim. Ortamı güzelleştirmek için Sicilya’dan getirilen Yukalar, Urla’dan gelen zeytin ağaçları, havuzun içine kurulmuş masalar, iç hacmin vermiş olduğu ferahlık ile Suada mükemmel bir şehir kaçamağı. Genel görünümü ile bir Yunan adası veya Bodrum’daki bir plaj havası yaratılmaya çalışılmış.
Suada’da hayat 09.00’da başlıyor ve sabah 04.00’e kadar sürüyor.  Havuz 09:00’da açılıp 19.00’da kapanıyor. Havuza giriş üyelerine 15 YTL olup misafirlerden hafta içi 30, hafta sonu 50 YTL  alınıyor. Kredi kartı geçerli. 0Lj yaş için giriş serbest. Havlu servisi, hafif çantayla gitmek isteyenler için unutulmamış.
Gündüzleri, zeytin ağaçlarının gölgesinde dinlenebilir, yüzebilir veya isterseniz havuzun yanı başında hazırlanan özel bölümde beyaz puflara uzanıp içkinizi yudumlarken serinleyebilirsiniz. Can güvenliği dolayısıyla denizde yüzmek yasak. Havuz, deniz suyu filtrelenerek doldurulmuş.
Stresten arınmak ve rahatlamak için sunulan bir seçenek daha var ki oldukça revaçta, Hillside Spa Sabah 10.00’dan akşam saat 20.00’ye kadar hizmet sunuyor. 50 dakikalık seanslar 85 YTL iken, 90 dakikalık seanslar mevcut. Eğer Hillside üyesi değilseniz, sadece hafta içi saat 16.00’ya kadar yaptıracağınız masajlarda %10 indirimden faydalanabilirsiniz.
Hafta sonunun hafta içine göre daha kalabalık oluyor. Herkes bulduğu boşluğa havlusunu seriyor denebilir. Buna rağmen servis aksamıyor söylenemez. Müzik, 17.00ᆧ.00 arasında herkesi coşturuyor. Buzlu meyve kokteylleri bu saatlerin en ideal içecekleri.
İlerleyen saatlerde seçkin restoranlardan Nişantaşı’nda şubesi bulunan ‘Komşu’ ve İtalyan restoranı ‘Lisola’ ile dünya mutfakları beğeninize sunuluyor. Ayrıca Suada’nın kendi balıkçısı var ki deniz levreği şefin en çok tavsiye ettikleri arasında. Hafta içi pek gerekmese de, hafta sonu rezervasyon yaptırmadan gitmeniz gecenizi riske atabilir.
Görüntüsüne aldanıp küçük bir ada deyip geçmemek lazım. Çünkü restoran ve havuzun yanı sıra 600 kişi kapasiteli bir davet salonu bulunuyor.  Oturma planına göre salonun her bir köşesinden manzaranın izlenebilir olmasına dikkat ediliyor. Boğazdan esen rüzgarı kesmek için dört bir yanı camlarla çevrilmiş. Çarpıcı ışık düzeniyle birlikte rüya gibi bir gece geçirebilirsiniz.
SuADA’da gündüzleri bikinisiyle dolaşan bayanları görmek alışılagelmiş bir durum. Baylar genellikle spor tarzı tercih ediyor.Gecenin önemine göre erkekleri takım elbise ile görmek  mümkün iken bayanlarda her daim şıklığa rastlanabiliyor.
Gidenler orada olmanın ne kadar keyifli olduğunu biliyordur.Henüz gidemeyenlerin bir an evvel uğramalarını öneririm. Kendinizi İstanbul’da bir başka hissedeceksiniz...