Kamondo Apartmani rezidans oluyor

17.yüzyılda İstanbul`a yerleşen Kamondo ailesinin Galata semtinde inşa ettirdiği, metruk haldeki ünlü Kamondo Apartmanı, ana hissedarı Beyoğlu A.Ş. aracılığıyla Kazak şirketi Capital Partners`a satıldı.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
İstanbul’un modernleşmesinde önemli rol oynamış, Osmanlı’nın Rothschild’leri olarak bilinen  Galata Bankerlerinin en ünlülerinden Kamondo ailesinin adını taşıyan apartmanın hisseleri sekiz Türk ailesine aitti.
Geçmişte Abidin Dino, Arif Dino, Ahmet Hamdi, Sait Faik, Yaşar Kemal, Orhan Veli, Oktay Rıfat, Melih Cevdet Anday gibi ünlü isimlerin yanı sıra Braunştaynlar, Benbasa ailesi, Dobroviçler, Francolar, Heskiya ailesi, Maçorro ailesi, Albert Menassé, Müler ailesi, Namerler, Tazartes, Uziel ailesi ve daha bir çoklarının  yaşadığını Kamondo Apartmanı semtin en eski tarihi binası olma özelliğini taşıyor.  Kamondo ailesi Bankalar Caddesi’ndeki ünlü Kamondo Merdivenlerini de inşa ettirmişti.  Venedikte yaşayan İspanyol-Portekiz kökenli Kamondolar, 17. yüzyılda İstanbul’a yerleşmiş Yahudi bir aile.
Osmanlı’da gayrimenkul edinme izni alan ilk yabancı uyruklu kişi olan Abraham Kamondo İstanbul’da ilk belediyenin oluşumunda da  rol aldı. Aile, daha sonraları Paris’e yerleşti.