El Fetih ulusal birlik için Ürdün`de toplaniyor

Lübnan`ın Dürzü lideri, Hizbullah`ın zaferinin İsrail Hükümeti`ni düşüreceğini ve teröristleri cesaretlendireceğini söyledi

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba

Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, çarşamba günü Hamas ile birlik hükümeti kurma ihtimalini tartışmak üzere Ürdün’de El Fetih toplantısı düzenliyor

Mahmud Abbas, Hamas ile birlik hükümeti kurmak üzere toplanılacağını açıklarken, Hamas ile koalisyon oluşturmanın, kendini İsrail’in imhasına adamış olan Hamas’ın tutumunu yumuşatmaya ve barış görüşmelerinin yenilenmesinin yolunu açmaya zorlayacağına inanıyor.
El-Fetih üyesi Atta Khairy’nin sözlerine göre, El Fetih Merkez Kurulu’nun iki gün sürecek görüşmeleri ile geçen seneki seçimlerde Hamas’a çok sayıda hükümet ve meclis koltuğu kaybeden  Filistinli grubun daha büyük çaplı toplantılar yapması için gereken hazırlıklar tartışılacak. Khairy, bu haftaki toplantıya Filistinli lider de dahil olmak üzere Merkez Kurulu’nun tüm 18 üyesinin de katılacağını söyledi.
Hamas şimdiye kadar halkı daha da sefalete sürükleyen ekonomik boykota rağmen şiddetten vazgeçmeye ve İsrail’i tanımaya yönelik uluslar arası çağrıları reddetmişti.